Nakon još jednog trijumfa u rasprodanom Lisinskom, Mia Dimšić u studiju Croatia Recordsa predstavila novi album „Sretan put“

Najveća hrvatska pop zvijezda Mia Dimšić još je jednom potvrdila ovaj epitet u rasprodanoj velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog gdje je tradicionalno i ovog prosinca održala veličanstven koncert ispunjen samo pozitivnom energijom i prekrasnim pjesmama. Iza nje vrhunski glazbenici, a ispred vjerna publika, od onih najmlađih do najstarijih koji su se rasplesali i raspjevali. Izvodila je svoje najveće hitove, počevši s onim najnovijim pjesmama, "Sretan put" i "Pomiče se sat" s tek objavljenog trećeg studijskog albuma. "Ovaj grad" posvetila je Osijeku, s Matijom Cvekom izvela je duet "Sva blaga ovog svijeta" koji je ljetos predstavila s Markom Toljom, a s The Frajlama "Kad mi dođeš ti" Olivera Dragojevića, "Cimet i čaj" te "Tko te voli kao nitko". Nisu izostali ni hitovi s prvog albuma poput naslovne "Život nije siv", "Bezimeni", "Kiša" i "Do posljednjeg retka" te božićne pjesme kao što je "Snježna ulica (Winter Wonderland)". Nakon koncerta druženje s obožavateljima i potpisivanje albuma u holu dvorane Lisinski potrajalo je skoro dva sata, a mnogi od njih iskoristili su priliku i trajno zabilježili ovaj trenutak fotografiranjem s Mijom.
 

Dan kasnije, ovog ponedjeljka u studiju Croatia Recordsa, Mia je i službeno predstavila treći studijski album "Sretan put". Na samom početku mnogobrojni gosti, među kojima su i glazbenici Jurica Pađen, The Frajle, Ivan i Hana Huljić, Domenica, Antonija Šola, Zsa Zsa, Matija Cvek, Pravila igre i Kim Verson, pogledali su kratki film o glazbenom putu ove mlade kantautorice, njezinoj cesti do sna na kojoj je ostvarila veliki broj svojih životnih i glazbenih želja. Iza nje je ukupno 7 glazbenih nagrada Porin, veliki broj koncerata u cijeloj regiji, brojni rekordi na top listama i u diskografiji, ali i sjajna publika koja ju vjerno prati svih ovih godina. 
"Zahvalila bi se svima, od producenata, koautora do mog benda i ekipe Croatia Recordsa koji su pomogli i dali dio sebe kako bi ovaj album izašao. Nadam se da će se ljudima svidjeti te da će se zaljubiti u neku od pjesama. Slušateljima poručujem prilikom preslušavanja da imaju na umu kako su to moje priče koje su dosta osobne, ali želim da pronađu u svemu neku svoju priču koja će biti totalno drugačija od moje.", rekla je Mia. 
 

"Ovaj album je bio dosta težak za raditi jer smo imali kompleks prvog albuma koji je jao dobro prošao, ali uspjeli smo okupiti ekipu i snimiti pjesme. S nama su bili Vjekoslav Dimter, Ivan Pešut, Ante Gelo, Predrag Martinjak Peggy i Goran Martinac. Bilo nam je važno da drugi album ima svoj zvuk te da je jedna zasebna priča od prvijenca i mislim da smo uspjeli u tome i da je materijal dosta prepoznatljiv.", kaže producent i koautor pjesama na albumu "Sretan put", Damir Bačić.
"Njoj se snovi baš ostvaruju, ona je osoba koja je to zaslužila i mislim da je ovo pravi put. Kad se lijepo sve analizira i poslušaju pjesme s novog albuma može se zaključiti da svaka ima poruku iz života te je zato možda toliko Mia i uvjerljiva jer je jednim dijelom to i proživjela.", rekao je direktor Croatia Recordsa Želimir Babogredac.
 

O albumu lijepe riječi imaju i ljudi koji prate scenu već desetljećima, kao što je glazbeni kritičar, novinar i publicist Zlatko Gall:
"Mia je napravila nevjerojatan put u ove tri godine. Zapravo, od nekoga tko je bio obećavajuće novo lice do sada kada je pokazala kako je ozbiljno profilirana kao autorica te da je odličan izvođač. Moji komplimenti cijeloj autorskoj ekipi, ali i onoj koja je radila aranžmane, produkciju i odsvirala album. U pitanju je jedan izuzetno zanimljiv mainstream pop, pri čemu mainstream ne koristim kao neku negativnu odrednicu, nego zato što je riječ o radiofoničnom popu te bih bio presretan kada bi bilo više ovakvih projekata koji bi dominirali radijskim eterom." 
"Prvi susret s Mijom i pjesmama bio je upravo ovdje u Croatia Recordsu. Urednica Nikolina Mazalin mi je rekla da poslušam ovog novog izvođača i kad sam čuo 'Život nije siv' i vidio spot shvatio sam da je to ozbiljna stvar te da je u pitanju jedan veliki talent. Na prvu je bilo jasno da će to trajati. Kad izvodi pjesme Mia ih nosi, stoji iza njih, što je bitna razlika i meni je to uvijek lijepo te uhu ugodno.", rekao je legendarni glazbenik Jurica Pađen.
 


Sudeći prema svim komentarima i glazbene i kritičarske struke, "Sretan put" je album godine o kojem će se još dugo pričati i baš kao što piše kritičar Hrvoje Horvat u prvoj recenziji: 
"Osnovna prednost Mije Dimšić, uz muzikalnost i glas, ponajprije je radišnost te pojavnost kojom se uklapa među privlačne proizvode za teen generaciju i one starije. Kad bi bila iz SAD-a, s ovakvim country-popom zvala bi se Taylor Swift ili Shania Twain."
 

Foto: Samir Cerić Kovačević

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.