Golubanova usna harmonika ponovno sjaji, ovaj put pod svjetlima Memphisa

 Od početka karijere do danas, Tomislav Goluban dokazuje virtuoznost, uvodi razne glazbene inovacije, surađuje s brojnim umjetnicima, osvaja nagrade i priznanja, educira mlade te kruni svoju diskografiju albumima iz same kolijevke bluesa; Chicaga i Memphisa. „Memphis Light“ je Golubanov 11. studijski album, koji je nastavak prethodnika „Chicago Rambler“ s kojim je ostvario do sad najzapaženiji inozemni uspjeh, postigavši odlične pozicije na specijaliziranim TOP ljestvicama diljem svijeta, a proglašen je petim najboljim albumom Chicago bluesa te 86-tim najboljim blues albumom 2019. godine (Roots Music Report).
      Od 10 pjesama na albumu „Memphis Light“, Goluban autorski potpisuje njih 9. Kao što je istaknuto i u naslovu, Goluban je ovaj put otputovao na jug te u Memphisu u Ardent studiju s američkim glazbenicima u nekoliko dana snimio cijeli materijal. 

Nogometnim rječnikom, ako svaki od dosadašnjih 11 Golubanovih albuma ima svoju poziciju, sasvim je svejedno koju ima "Memphis Light", jer on je kapetan momčadi. Golubanovo hrabro izlaženje iz dosadašnjih okvira rezultirali su odličnom glazbenim materijalom, koji su pohvalili i američki glazbeni kritičari:

Tomislav Goluban shines a huge “Memphis Light” over the blues community with this powerful and well-crafted set! You feel and believe everything happening in the song because you trust Goluban.  He’s all about playing the perfect part for every section of every song with an almost Zen-like commitment. There are very few blues artists like Goluban and he’s doing something new that lots of blues fans are going to want to check out. He’s a solid workmanlike performer who plays a great harp and has a pleasant deep voice. A wild set that's way more than a diversion or a novelty, it's the real deal…

… -Tomislava Golubana obasjava veliko „Memphis Light“ nad blues zajednicom s ovim moćnim i dobro urađenim setom! Osjećate i vjerujete da se sve događa u pjesmi jer vjerujete Golubanu. Baš je odradio savršenu ulogu za svaki dio svake pjesme s gotovo zanosnom predanošću. Vrlo je malo blues umjetnika poput Golubana, a on radi nešto novo što će puno obožavatelja bluesa htjeti provjeriti. Čvrst je izvođač koji svira sjajnu glazbu i ima ugodan dubok glas. Divlji set koji je više od diverzije ili novosti, to je prava stvar.




 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.