Kristina Boban feat. Visoki Napon „Ponovo rođena“

"Ponovo rođena" je nova pjesma Kristine Boban nastala u suradnji s višegodisnjim autorom glazbe i stihova većine njenih pjesama, Ivom Nuićem. Ovoga puta u suradnju ulazi i iskusni splitski bend Visoki Napon, koji potpisuje aranžman ove rock pjesme pomalo zagonetno-provokativnog naziva, a za top produkciju je zaslužan provjereni ‘Rubikon Sound Factory’ iz Zagreba.

Kristina je članica ’Visokog Napona’ nešto više od godinu dana,  a inače s njima često nastupa po rock klubovima, moto partijima te vjenčanjima po Splitu i okolici. Budući da stilski pašu, zajedno su odlična kombinacija puna energije koju prenose na svoju publiku izvodeći ’dobre stare’ rock hitove domaćeg i stranog porijekla. 

Tu svoju dokazanu strast i energiju prema rock glazbi prenijeli su i na pjesmu "Ponovo rođena", za koju Kristina kaže da joj je najdraža do sada jer se u njoj krije priča iz njezinog života.

U razgovoru s Ivom i Kristinom doznajemo da je ”Ponovo rođena” priča o mladoj, ali odlučnoj osobi koja pronalazi hrabrost da napusti svakodnevnu kolotečinu i mediokritet te čak i ode iz života osobe koju misli da voli, jer ono nešto magično što svi priželjkujemo ipak nedostaje da bi se vezala za tu osobu cijeli svoj život.

Pjesmom se opisuje iluzija kakav bi život mogao biti, ali se to ne ostvaruje. Iako je u vezi, zna da ne daje ‘cijelu sebe’, te na kraju ipak odlazi jer je nesretna. Odabire mir i vjeru u bolju i ljepšu ljubav, preuzima odgovornost i stvar u svoje ruke i ’rađa’ se iznova. To joj daje novu motivaciju za život u kojem je još čeka puno toga, dobroga i lošega. Dinamika pjesme reflektira osjećaje kroz koje ona prolazi, energija raste kroz pjesmu te pred kraj kulminira. 

Kristina nam kaže kako ovu pjesmu doživljava jako emotivno, što je i osnovni kriterij za prihvaćanje pjesama Ive Nuića te se nada da će publika to osjetiti slušajući pjesmu - kako uživo sa svojim bendom tako i u eteru.

Foto: Šime Kovačević 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.