Sudbonosni "Susret" Ane Opačak

"Susret" očaravajuće Ane Opačak, pjesma je s njenog nadolazećeg albuma, a predstavit će ju na 67. Zagrebačkom festivalu koji će se održati 24. siječnja. Motiv susreta u pjesmi može se doživjeti na različite načine, a sama jedinstvena interpretatorica "Susret" gleda kroz svojevrsnu "girl power" prizmu:

"Naime, nakon samog „susreta“ u kojemu je jasno da postoji treća osoba, nema žaljenja ni samosažaljenja, jednostavnim refrenom sve je rečeno. Jasno je da je „susret“ presudio, da je ljubav gotova, povjerenje pogaženo. Ona mu više ne vjeruje, a tu njegovu ljubav od koje su ostale samo riječi i koja joj više ne znači ništa ona stavlja na mjesto tako što je svodi na svega par slogova koji su kao buka u govornom kanalu 'la la la li, voliš me ti...'". 
 

Autorice pjesme su Ines Prajo i Arijana Kunštek, a njihova kreativna suradnja za Anu je bila pun pogodak:

"Suradnja s autoricama Ines Prajo i Arijanom Kunštek je nešto što sam si vjerojatno odavno podsvjesno priželjkivala iako to tada nisam ni znala pa sam si to možda tako nesvjesno i prizvala u život. Tek nakon što smo počele surađivati saznala sam da upravo one stoje iza nekih od pjesama koje spadaju u neke od meni najdražih domaćih pjesama uopće. " Na pjesmi se radilo polako i promišljeno kako bi se u njoj našli svi sastojci koje Ana voli, a za aranžman pjesme zaslužan je sjajni producent Ivo Popeskić koji ju je odjenuo u najljepše moguće ruho.

O samom nastupu na Zagrebačkom festivalu Ana je izjavila:

"Osim što se radi o festivalu s dugom tradicijom koji spada u hrvatsku glazbenu baštinu, to je ujedno i festival koji prati suvremene trendove i čija je produkcija uvijek na zavidnoj razini. Zbog  toga je svaki put veliko zadovoljstvo vratiti se na tu pozornicu i predstaviti novu pjesmu upravo tamo i to uz pratnju izvrsnog orkestra sastavljenog od ponajboljih glazbenika, a to je podjednako važno za svakog izvođača jer mu to garantira da će se predstaviti u najboljem mogućem svjetlu. "

Anu Opačak je šira javnost upoznala u prvoj sezoni „The Voicea“, a od tada je nanizala uspješne nastupe na Splitskom i Zagrebačkom festivalu, Melodijama hrvatskog juga, Večerima dalmatinske šansone itd. Objavila je uspješne singlove  „Sve što ostaje“, „Na kraju dana“, „Bam bam“ i "Daj sad opet", Ljubav  a ono po čemu ćete uvijek prepoznati Anin vokal je šarm šansone koji se proteže specifičnom interpretacijom ove lijepe Splićanke, iza čije krhkosti se skriva veliki glazbeni talent.

 Foto: Hrvoje Jadrić


 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.