Dario predstavlja singl „Samo za kraj“

Mladi hrvatski glazbenik Dario se javnosti predstavlja svojim prvim singlom „Samo za kraj“. Riječ je o poprock baladi koja sjetom progovara o kraju jednog intimnog odnosa i pitanjima s kojima se susrećemo u takvoj situaciji. „Tekst za pjesmu sam napisao prije dosta godina. Prije par mjeseci sam skladao ovu melodiju te sam tekst prilagodio u melodiji, a koristio sam i dijelove teksta iz nekoliko različitih pjesama koje su još u nastajanju. Pjesmu je aranžmanom obogatio kolega i prijatelj Goran Lakotić, koji je i producent pjesme te joj je dao završni „touch“.  Ova pjesma za mene ima posebno značenje jer je to moja prva autorska pjesma, koja je nakon nekoliko godina rada i mnogobrojnih izmjena postala upravo ono što sam dugo tražio. Također mi je izuzetno drago da su u stvaranju ove pjesme, kao instrumentalisti, producenti i snimatelji, sudjelovali ljudi koje cijenim i poslovno, ali i privatno te su cijeloj pjesmi dali svoju emociju.“, kaže o pjesmi mladi kantautor.

Dario tek kreće u pohod na hrvatsku glazbenu pozornicu iako je u Rijeci poznati glazbenik, pjevač rock-cover benda Innuendo. Glazbom se počeo baviti kada mu je bilo deset godina pohađajući satove klavira. Gitaru i pjevanje počeo je učiti s devetnaest godina, a vokalno se nastavio usavršavati kod mentora Žanil Žak Tataj (Divlje Jagode, Mary Rose). Uz gitaru i klavir svira još i udaraljke te cajon. Uz rock cover band Innuendo, svira i u grupi Insula, acoustic duo Two stupid dogs i acoustic duo PreKardashians s kojima nastupa po klubovima, moto susretima te na velikim manifestacijama u organizaciji gradova i turističkih zajednica diljem Hrvatske, Sloveniji, Austriji, Njemačkoj, BIH. Kao član rock cover benda Innuendo i grupe Insula nastupa kao predgrupa poznatim izvođačima kao što su Prljavo kazalište, Psihomodo pop, Divlje Jagode, Petar Grašo, Jole, Magazin, Zabranjeno pušenje, Grupa Vigor, Ivan Zak, Neda Ukraden, Mišo Kovač, Hladno Pivo, Opća Opasnost.

Tekst i glazbu skladbe „Samo za kraj“ u cijelosti potpisuje Dario dok je autor aranžmana Goran Lakotić koji je i glazbeni producent. Snimano je u Studiju Magnetron records. Za pjesmu je napravljen i lyrics video čija autorica je Marina Pavlić.

Foto: Krešimir Đurić

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.