Bruno Mičetić quintet predstavlja novi album „Out of the shadow“

Album "Out of the shadow"  novo je  poglavlje u radu poznatog hrvatskog glazbenika Brune Mičetića u kojem tradicionalni jazz zvuk stavlja u "drugi plan" te naglašava fusion izričaj kako zvukom tako i svirački. Album otvara pjesma "Afterwork traffic jam" s motivima popodnevne zagrebačke gužve. Niz inspirativnih skladbi nastavlja pjesma  "Ballad for a friend" koju Bruno Mičetić posvećuje  prijatelju i kolegi Zvjezdanu Ružiću kojem se pjesmom zahvaljuje na iskrenoj, emotivnoj  potpori i dugogodišnjem prijateljstvu. "Afternoon with Joe” je pjesma nastala jedno popodne dok su Joe Kaplowitz i Mičetić upriličili glazbeni jam session. Gost u pjesmi je Hrvoje Rupčić koji je maestralno odsvirao perkusije. Inspiriran svakodnevicom koja predstavlja naoko jednostavan motiv, no u srži složen, Mičetić je tako napisao pjesmu i za svojeg mačka imena "Boris the cat". Autoru je posebno draga pjesma "For You" ,osobna balada snimljena samo s kontrabasom i gitarom kako bi se dobila atmosfera intime.

Bruno Mičetić, Joe Kaplowitz, Vojkan Jocić, Bojan Skočilić, Dado Marinković su članovi Bruno Mičetić Quinteta s kojima glazbenik gradi svoju uspješnu jazz priču. "Htio bih se posebno zahvaliti glazbenicima s kojima surađujem već duže vrijeme; Dado Marinković, Bojan Skočilić, Joe Kaplowitz i Vojkan Jocić. Oni su velika inspiracija i daju mi veliku motivaciju za dalje. Svirati s takvom ekipom velika je čast. Producent ovog albuma je Srđan Sekulović Skansi kojemu posebno zahvaljujem na ugodnoj atmosferi i uloženome trudu za ovaj album.", ističe Bruno Mičetić.

Naslovnicu albuma imena "Out of the shadow" krasi slika imena "Ring of Nibelung" autora Vedrana Ružića, inspiriran Wagnerovom glazbom, on je napravio seriju umjetničkih slika koje su oduševile Brunu Mičetića koji je zatim dogovorio s Ružićem suranju u smislu ovakvog kreativnog povezivanja."Mi slikamo boje zvukovima, a slikari kistom, mislim da upravo ovaj pomak k fusionu je nešto što se povezalo s Vedranovim bojama na ovoj slici.", kaže Mičetić. 

"Naime, pristup fusionu - izvedbe su visokoenergetske - u njegovim novim skladbama nešto je što se, između ostalog, događa u sinergiji s bojama na ovoj slici.", komentirao je likovno-glazbenu fuziju poznati glazbeni kritičar Davor Hrvoj. 

Promocija albuma po hrvatskim gradovima održat će se po sljedećem rasporedu:  29.02. Vukovar Muzej Vučedol, 23.04. Zagreb klub KCM,  24.04. Jazz Hram Postojna, Samobor Jazz Fest 2020, Rab Jazz fest 2020.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.