Riječki Band Callahan predstavljaja novi singl i spot „Vrijeme je da se krene“

Prošlo je već 6 godina kako iskusni riječki glazbenici Ljubo Silić (Laufer, Urban&4, Metrobolik), Roland Freiseis (ex Urban&4), Saša Papjarhaj i Siniša Šumonja kao Band Callahan djeluju na našoj glazbenoj sceni.

Band Callahan nije osebujan samo zbog naziva benda – legendarnog filmskog junaka Prljavog Harrya, tj. inspektora Callahana, već i zbog glazbe koju stvaraju. Riječ je, kako tvrde članovi benda, o Callahan glazbi koja je nastala kao stapanje različitih glazbenih ukusa članova benda: bluesa, jazza, punka i takozvane ''školske'' glazbe. Zasigurno možemo reći kako se sve to očituje i u novom singlu 'Vrijeme je da se krene'.

'Vrijeme je da se krene' četvrti im je službeni singl. Prvi, 'Tako, tako' izdali su 2015., dvije godine kasnije došao je 'Spray', a nakon još dvije, objavljen je singl 'Gdje i kada'. Ne opterećuju se vremenskim razmacima. 'Callahan glazbu' (kako ju sâmi opisuju) stvaraju neopterećeni trendovima ili nečime što se očekuje.

Autorski komentar o singlu: „U današnje vrijeme teško je napraviti klasičnu lijepu ljubavnu pjesmu i spot. Dok je pjesma nastajala nismo manipulirali u ničemu. Sve se dešavalo jednostavno i spontano, Roli je složio na plaži, u prostoriji smo sve uobličili i snimili. Zec je finalizirao uz našu malu pomoć, a onda spot, sada našeg frenda Brusića (Volim grad koji teče), posebna je priča. Dala mu se sloboda i napravio je spot, jednostavan, lijep, romantičan. Malena je dodala čar svojom ljepotom i mladošću i to je to. Slušajte, uživajte i... Ima nas još (Rijeka je uvijek nešto drugo)."

Sjajni glazbenici pojačani su odličnom bas-baritonom glavnog vokala Rolanda Freiseisa, koji se poput glazbenog kameleona stapa sa svakim okruženjem.

Glazbu i tekst potpisuje Roland Freiseis, u aranžmanu mu se pridružuju Ljubomir Silić, Aleksandar Papjarhaj i Siniša Šumonja, a za produkciju su zaslužni svi navedeni zajedno s Matej Zecom. U videospotu glume Eva Borčić i Band Callahan koji su snimili Ivica Brusić Brujo i Erik Kučić, a za režiju i montažu je zaslužan foto-video studio BRUJO. 

Foto: Ivica Brusić Brujo

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.