Urban&4 - dok smo doma, skupa stvarajmo novu pjesmu „Pseća oluja“

Urban&4 - dok smo doma, skupa stvarajmo novu pjesmu „Pseća oluja“

Damir Urban, jedan od najpoznatijih regionalnih glazbenika, iznova podsjeća koliko je bitno da svi poštujemo pravila (samo)izolacije i ostanemo doma. Stvarati nešto novo u ovim okolnostima, izazov je svima, ali kreativnost Urbana i njegove Četvorke ne poznaje granice - "Dok smo doma, stvarajmo zajedno!"

Urban&4 putem svojih društvenih mreža odlučili su pronaći i ponuditi novi način za stvaranje – pjesma Pseća oluja bit će rezultat sinergije benda i svih koji će na bilo koji način sudjelovati u ovom projektu. Cijelu ideju i upute prenosimo u nastavku.

Dragi prijatelji,
kao što smo najavili prije nekoliko dana, objavljujemo demo verziju pjesme Pseća oluja. Naime, kad su nam se ranije dogovoreni koncerti počeli odgađati i otkazivati zbog novonastale situacije s corona virusom shvatili smo da će se, barem na neko vrijeme, naš život, kao i životi većine ljudi svijeta, dosta promijeniti. Stoga smo odlučili pronaći novi način kako ipak stvarati i raditi, kako ostati sami, ali ipak svi zajedno. I odlučili smo vama, našoj publici, našim prijateljima i kolegama glazbenicima, dati mogućnost da zajedno napravimo nešto novo. Svi smo više-manje u istoj situaciji, pa zašto ne iskoristiti najbolje od nje i isprobati nešto novo, pokušati se okušati u nečemu u čemu smo svi "amateri", jer nitko od nas i ne zna kako funkcionirati sada.
Pseća oluja je nastala u našim domovima, za njezinu se demo verziju Urban&4 nisu sastali, svatko od nas je doma snimao svoj dio koji smo onda na kraju samo "spojili". Našoj maloj akciji se pridružio i naš prijatelj Tomislav Torjanac koji je napravio vizual Pseće oluje.
Ono što bismo mi voljeli je da nam se pridružite. Pošaljite nam svoju izvedbu, u bilo kojoj formi, na bilo kojem instrumentu, samo glasom, tiho ili glasno, cijelu ili samo dio, samo audio ili i video i na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Na linkovima koje vam dijelimo ćete pronaći: demo verziju pjesme, tekst, harme, instrumentalnu verziju po kojoj možete pjevati, vokalnu po kojoj možete svirati.
Vaše snimke ćemo prikupljati naredna dva tjedna i onda koristeći sve te zapise napraviti konačnu verziju pjesme, te ćemo tako svi zajedno, ujedinjeni u svojim ostancima kod kuće, biti tvorci i izvođači Pseće oluje.
Također, ako želite dijeliti vaše snimke, označite nas u objavama (i #psecaoluja) da se lakše pratimo.
Mi vjerujemo da je ovo dobra prilika da po prvi puta ikad radimo pjesmu zajedno s vama, umjesto da pjesmu radimo sami za vas. Nadamo se da ćemo imati konačnu verziju s velikim brojem izvođača.
Ostanite doma, i kad smo odvojeni pjevajmo i svirajmo zajedno!

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.