Sebastian Doe - zagrebački učitelj velikog srca svira za Vas i Vašu djecu, pod Vašim prozorom

U teškim vremenima koja su se nadvila nad njegov i naš najdraži grad, zagrebački učitelj i kantautor Ivan Petranović (umjetničkim imenom Sebastian Doe) još je jednom dokazao koliko voli Zagreb. I ne samo da voli Zagreb - voli sve ljude i uvijek je spreman pomoći onima kojima je pomoć potrebna. Ivan radi kao učitelj u O.Š. Dr. Ivan Merz te je potaknut porukama vlastitih učenika, kojima nedostaje škola, došao na nesvakidašnju ideju - sjeo je na bicikl (živi u Hrvatskom Leskovcu), na leđa stavio gitaru i ukulele, "pedalirao" do Zagreba i svirao vlastitim učenicima i njihovim roditeljima ispod njihovih balkona i prozora! Ovom predivnom ljudskom gestom, Sebastian Doe je izuzetno razveselio i iznenadio učenike, koji u vrijeme pandemije koronavirusa ne mogu izlaziti iz svojih kuća.

No, to nije sve - njegovu hvalevrijednu akciju su prenijeli brojni svjetski mediji (uključujući BBC) pa su se Sebastian Doe-u počeli javljati znani i neznani ljudi. Koliko je njegovo srce veliko potvrđuje izjava: "Moj broj je 098 1686 278 i tko god želi (znamo se ili ne znamo) i želi da mu dođem svirati pod prozorom, neka mi SMS-om pošalje ime i točnu adresu! Nije bitno koji ste kvart - svi ćete doći na red!". 

Pod prozorima i balkonima većinom svira autorske pjesme, a obavezan dio repertoara je aktualan singl Sebastian Doe-a "Jako volim Zagreb" i njegova verzija na engleskom jeziku "I'm in Love with Zagreb".


JAKO VOLIM ZAGREB

Joj kak mi je to lepo kad prošpanciram tim vulicama
Od Zrinjevca do Slemena meni oduvek je najlepši grad
         
Čujte, rekel bum vam iskreno:
Ja jako volim Zagreb!

I Gornji grad i Donji grad, istok i zapad i sever i jug
Sve parkove, sve kvartove ne bum nabrajal jer popis je dug

Čujte, rekel bum vam iskreno:
Ja jako volim Zagreb!

Kad ne znaš kak i ne znaš gde on bu prihvatil i tvoj zagrljaj
Tu duše su sve srčane – Tugu ugase kad Sreći je kraj

Čujte, rekel bum vam iskreno:
Ja jako volim Zagreb!

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.