No Rules - Neko ide neko stane

Bend No Rules iz Tuzle predstavlja videospot singla "Neko ide neko stane", koji je objavljen na četvrtom studijskom albumu "Na cesti bola". Aktualan album "bosanskih Partibrejkersa", kako tepaju grupi No Rules, je objavljen 2017. godine, a bend ga je promovirao brojnim koncertima po čitavoj regiji. Pjesma "Neko ide neko stane" je snimljena u studiju "Pogon" u Tuzli pod producentskom palicom Dražena Mulaosmanovića, a za glazbu, tekst i aranžman je zaslužan frontmen, vokal i gitarist No Rulesa Goran Čampara. 
 

Spot je sniman u garažnom stilu, neki kadrovi su snimljeni na relaciji Ljubljana – Budimpešta, a svirku benda je snimio Samir Mujakić u Jazz Caffe-u u Tuzli. Ovo je prvi spot  za koji  produkciju potpisuje bend No Rules (Goran Čampara), a osim ovog, Goran Čampara je snimio i spot ‘’Radikalno šik’’ Damira Avdića. No Rules se trenutno priprema  za snimanje svog novog, petog po redu studijskog albuma, koji će biti objavljen polovinom 2020.godine.

 

 

No Rules je osnovan 1999. godine u Tuzli. Iza sebe imaju četiri studijska albuma "Pasje vrijeme" (2003.), "Probaj me" (2007.), "Homesick Blues" (2010.) i "Na cesti bola" (2017.). 2004. godine su osvojili prestižnu nagradu "Davorin" kao najbolji novi izvođač godine, a za istu nagradu su nominirani i 2008. u kategoriji rock album godine zajedno s Hladnim Pivom i Disciplinom kičme. Nastupili su na brojnim koncertima i festivalima u cijeloj regiji, bili na europskoj turneji, a posebno se ističe nastup pred 15 000 ljudi u sarajevskoj Zetri, gdje su nastupili kao predgrupa Deep Purpleu (2007.). Četvrti studijski album "Na cesti bola" je odlično prihvaćen kod publike, a zapazili su ga i glazbeni kritičari - uvršten je u petnaest najboljih regionalnih albuma 2017. godine na portalu Glas.ba.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.