Turisti poručuju: „Ovi su dani takvi“

Nakon što su u radijski eter donijeli 'Revoluciju', naš poznati riječki kvartet Turisti objavljuju novi singl "Ovi su dani takvi".

Razdvojenost na koju smo primorani ne mora biti loša, rađaju se i realiziraju mnoge ideje. Tako je s jedne riječke lokacije stigao zvuk Vavine akustične gitare kojemu se vokalno pridružila Iva, s druge pak Bobov bubanj (kaže da su mu susjedi tolerantni), a Sergej se s basom javio iz Slovenije. 

Realizacija spota je također predstavljala izazov kojeg su se Turisti rado prihvatili. Iva & Vava, Bobo i Sergej snimili su svako svoj dio "ovih dana". Materijale su potom dostavili na četvrtu lokaciju, redatelju Radislavu Jovanovu Gonzu koji je finiširao vizualni identitet pjesme.  

Uz autorsku glazbu i tekst "dobrog duha riječke rock-scene" Vlade Simcicha Vave, Turisti su nam servirali jednu vrlo radiofoničnu pjesmu, zaokruženu odličnim aranžmanom i vrhunskim glasom jedine turistkinje - Ive Močibob. Pjesma je idealna za ovo vrijeme izolacije, kada se možemo (kvalitetnije) prepustiti propitkivanjima o nama samima, o našem mjestu pod suncem... Iskrena i sjetna, pjesma "Ovi su dani takvi" uljepšat će nam svima ove (trenutne) melankolične dane.

Foto: Blagoja Pešić 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.