"Što to govori o nama" otvara novo poglavlje Gatuza

Zagrebački eksplozivni rock trojac Gatuzo predstavlja novi singl "Što to govori o nama", kojim otvara novo poglavlje u karijeri. Novosti je mnogo - novi producent, novi zvuk, novi način rada i nova/stara diskografska kuća. Krenimio redom; pjesma je snimljena u novom zagrebačkom studiju "JBdB Studio", a glazbene produkcije se prihvatio bend - Šiljo, vokal i gitarist Gatuza, je zaslužan za snimku, produkciju i mastering, a u miksu mu je pomogao basist Jakov Kolega. To je rezultiralo prilčnom promjenom u zvuku - Gatuzo zvuči uvjeljivije, moćnije i moderijnije nego ikad ranije. Uz gitaru i vokal, Šiljo je ubacio i sampleove te svirao synthesizer, što je dodatno obogatilo zvučnu sliku benda.
     

Članovi benda otkrivaju i novi način rada - ovo je prvi album kojeg će od početka stvarati zajedno kao trojac. Iako se basist Jakov Kolega pridružio Gatuzu na albumu "Van kontrole" (2019.), kad je  došao u bend, neke su pjesme već bile napravljene. Također, Gatuzo se "vratio kući", u Sponu. Za Sponu su objavili danas već kultni EP "Temelji" (2006.), a nakon četrnaest godina, pet studijskih albuma i "turneje" po ostalim diskografskim kućama, vratili su se "doma". Tada, 2006.  godine bili su nešto potpuno novo, a danas nakon četrnaest godina karijere ponovo kreću (sada kao trio) s nečim novim i drugačjim. Singl "Što to govori o nama" najavljuje šesti studijski album Gatuza, kojim će bend proslaviti petnaet godina djelovanja.
 

  Gatuzo je objavio EP "Temelji" (2006., Spona) te pet studijskih  albuma - "Noge/ruke/glave" (2007.), "!" (2009.), "Gdje idemo" (2013.), "Megalomania" (2014.) i "Van kontrole" (2019.). Osvojili su mnoge nagrade, među kojima se ističu Porin za najbolji alternativni rock album, nagrada Status za najbolji mladi rock sastav te pet nominacija za Porin u raznim kategorijama. Poznati su u cijeloj regiji po nevjerojatno energičnim nastupima, a surađivali su i s velikanima domaće glazbene scene Goranom Baretom i Sašom Antićem iz TBF-a. Svoj neuobičajeni glazbeni stil i način sviranja nazivaju eksplozivni rock koji krase sirovost, originalnost i podsvjesna ovisnost o bluesu. 
      Uz Gatuzo, Šiljo je svirao i u kultnom sastavu Majke (2009.-2012.) te snimio album "Teške boje" (2011.) koji je proglašen albumom godine, a isto tako je i autor pjesme "Teške boje", koja je osvojila Porin (2012.) za hit godine i pjesmu godine.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.