Pulska dogma, uslijed pandemije korona virusa, snimila videospot za pjesmu "svaki dan"

“Svaki dan“ novi je singl s aktualnog, nedavno izdanog, Dogminog petog po redu studijskog albuma “Nemir“ pod etiketom izdavačke kuće Dallas.  U pjesmi vokalno i tekstualno gostuje pulski raper Icon (Deni Mofrdin), a na trubi Branko Sterpin te Luka Žužić na trombonu.

Pjesma „Svaki dan“ govori o pojedincu koji snažno osjeća zamor od jednolične svakodnevice, ima doživljaj da svaki dan proživljava isto, osjećajući se da je izvan vremena u kojem živi, a kojemu duhovno i mentalno također ne pripada. "Svaki dan gledamo u isto, razmišljajući o svom životu, jedina je sloboda osjećaj da je život sam dragocjen i da mu se treba iskonski vratiti i raditi na sebi / tražiti sebe. Zahvalan na životu, ponizan pod nebom plavim-to je poruka pjesme.  Pjesma „Svaki dan“ govori da vrijeme koje trenutno živimo nisu naši dani, odnosno ne pripadaju nam i ne možemo upravljati njima, a istovremeno dobili smo  vrijeme svijeta da razmišljamo o sebi i svom vremenu. „Svaki dan“ je pjesma u kojoj se trenutno svi možemo prepoznati." , kaže Dogma.

Autori teksta su Sandro Pettener i Deni Mofrdin-Icon. Produkciju pjesme potpisuju članovi Dogme uz aranžman i glazbu, a za mix i mastering je zaslužan Perica Šuran.

Za pjesmu je snimljen i spot čija radnja je fokusirana na ženski lik koji usamljeno luta gradom,  atmosfera spota ocrtava beznađe i otuđenost uslijed pandemije Corona virusa. Videospot je sniman u Istri, u Poreču, njegova glavna akterica je Lejla Hasanagić. Redatelj videospota je Mladen Đaković (N.O. Production) koji potpisuje i montažu te postprodukciju.

Pulski bend Dogma ove godine obilježava 25. godina svog postojanja i rada na glazbenoj sceni ostajući svih tih godina dosljedan svom glazbenom izričaju. Nažalost zbog Korona virusa koncertne aktivnosti, kao i proslava obljetnice benda, su odgođeni. „Svima želimo svako dobro i da se u ovo vrijeme samoizolacije ljudi okrenu sebi, svojim obiteljima i da promisle o svom životu i djelovanju uz više odgovornosti, samosvijesti i empatije, a manje zdravo za gotovo“, poručuje pulska Dogma.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.