Luka Nižetić & klapa Kampanel imaju novi ljetni hit: Kako sve reći u jednoj riječi - jednostavno reci „AE“

Luka Nižetić & klapa Kampanel imaju novi ljetni hit: Kako sve reći u jednoj riječi - jednostavno reci „AE“

'Nakon 19 godina i moje pjesme 'Ludi grade' koju sam izveo na Melodijama hrvatskog Jadrana s radošću mogu obznaniti da ponovo imam pjesmu o Splitu što mogu zahvaliti autorskom tandemu Mariju i Branimiru Mihaljeviću. O Splitu je već puno toga rečeno, napisano i opjevano pa bi mi bilo drago da i ova pjesma zaživi među svima kojima je srcu prirastao 'Najluđi grad na svitu', kako ga je najbolje opisala Njegova Svitlost u Velom mistu', otkriva nam Luka Nižetić.

Dodaje kako je Mario Mihaljević vrsno prepoznao senzibilitet Splita, donijevši originalan, vjerodostojan i duhovit tekst na temelju kojeg Branimiru Mihaljeviću nije bilo teško raspisati pravu južnjačku, prpošnu i plesnu melodiju.

''Kako bi dodali i notu autentičnog zvuka Mediterana ugostili smo članove klape Kampanel s kojima sam imao priliku surađivati 2010. godine na pjesmi 'Život curi' za Splitski festival. Namjera mi je bila s pjesmom 'Ae' nakon deset godina ponovo se vratiti na Prokurative, no kako je situacija s koronom svima poremetila planove i stavila nas u neizvjesnost na kraju sam odlučio ubrzati njen izlazak'.

Luka priznaje da se naslov pjesme nametnuo iz teksta gdje je odabir pao na  riječ 'Ae' jer se radi se o jedinstvenoj splitskoj uzrečici koja ovisno o kontekstu u kojem se sugovornici nalaze, tonalitetu i gestikulaciji pri izgovoru može predstavljati različite emotivne i komunikativne reakcije - od čuđenja, potvrde, ushićenja, ravnodušnosti ili pitanja, što je svakako stavlja u jedan od niza fenomena Dalmacije. 

Pjesmu prati originalan i tehnički zahtjevno izvediv video broj za koji je zaslužan talentiran i hvaljen redatelj mlađe generacije Dinko Šimac koji o ideji spota govori:

'Odlučio sam provesti Luku kroz neke od prepoznatljivih video sekvenci iz bogate povijesti splitskog glazbenog stvaralaštva. Rekreirali smo razne spotove poznatih glazbenika poput Dine Dvornika, Magazina i Severine i stavili Luku na njihova mjesta, nastojeći kroz njegov geg i outfit te dodatnu animaciju biti što bliži originalu.'

Foto: Ružica Gami

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.