Elma predstavlja novi singl Svjetluca mirno more

Nakon prošlogodišnjeg kantautorskog singla Leptirić koji je Elma napisala za svu djecu oko nas, ali i onu u nama, te lepršave pjesme o zahvalnosti Poklone u boji grlim, predstavljamo njen najnoviji singl Svjetluca mirno more. Autorica glazbe i teksta je Elma Burnić, a aranžman potpisuje Zvonimir Domazet. U sklopu autorskog albuma koji snima za Croatia Records naći će se i ova ljetna pjesma koja prenosi predivan morski ugođaj.

Svi instrumenti odsvirani su uživo: Paul Kempf na Hammondu, Jelena Vlačić na Wurlitzeru, Zvonimir Domazet na bas gitari, akustičnoj i električnoj gitari, Mario Domazet na akustičnoj gitari te Dario Horvat na bubnjevima i udaraljkama. Pjesmu Svjetluca mirno more Elma će izvesti na Festivalu dalmatinske šansone u Šibeniku.

"Volim raditi glazbu koja pomaže ljudima da se osjećaju ljepše i bolje. Uz to, ovdje se radi o pjesmi koja je, čini se, htjela i sama biti napisana. Prije točno godinu dana proveli smo predivan odmor na Pelješcu i to u jednoj jedinoj kući na velikoj plaži Dube Pelješke. Svakodnevni doživljaji su bili kao da zaista boravimo u raju i ja sam osjetila da moram sve to pretočiti u glazbu i stihove kako bih užitak mogla podijeliti sa svima... Moja je nada da će se svaki slušatelj, zatvorivši oči na tih nekoliko minuta, naći u tom predivnom osjećaju iz kojeg je pjesma Svjetluca mirno more i nastala.", rekla je Elma o nastanku pjesme.

Elma Burnić je kantautorica koja je zaljubljena u umjetnost, diplomirala je arhitekturu, studirala psihoterapiju, bavi se slikanjem i pisanjem, ali iznad svega uživa u glazbi. Uspoređuju je s Carlom Bruni, Jadrankom Stojaković, Norah Jones, a hvale je i najveća imena iz svijeta glazbe. Nakon njene izvedbe pjesme Gipsy Song, Vlatko Stefanovski je rekao sljedeće: "Ovo što sam čuo je izvanredno. Ja sam veoma osetljiv na tuđe interpretacije mojih pesama, ali ovo me oduševilo zato što je to napravljeno s veoma tananom muzikalnošću. Sve čestitke za njenu izvedbu!"

Matija Dedić je o Elmi rekao sljedeće: "Radi se o umjetnici koja predstavlja veliko osvježenje za hrvatsku glazbenu scenu." To potvrđuju i festivalske nagrade, ali i brojni nastupi i koncerti diljem Hrvatske, cijele regije i šire. Hvale je i Zlatko Gall, Peca Popović, Stevo Cvikić, Ismet Kurtović, Miroslav Tadić, Zoran Predin, Emir Hadžihafizbegović i brojni drugi velikani.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.