Sergej Ćetković predstavlja novu pjesmu i spot

Kao i svih prethodnih, i ovog ljeta Sergej Ćetković svojoj publici poklanja novu pjesmu kojom najavljuje sedmi studijski album. Za razliku od prošlogodišnjeg dinamičnog ljetnog hita Pusti probleme, Sergej se ovog puta vraća svom autentičnom izričaju, emotivnim ljubavnim pjesmama koje su njegov zaštitni znak, i predstavlja baladu pod nazivom Vratile se ptice, inspiriranu ljubavlju, morem, uspomenama i duhom prošlih vremena.

„Pjesma Vratile se ptice dogodila se neplanirano, u periodu izolacije. Jedne noći, uz klavir i čašu vina, radio sam na dionicama nekih drugih kompozicija koje planiram za novi album i u jednom trenutku sam sve to prekinuo i napisao ovu baladu, što samo potvrđuje da se inspiracija često desi neočekivano i da neke pjesme same pronađu put do svog izvođača, a vjerujem i do srca publike. Odmah sam znao da je neću čuvati za neki naredni period, već da želim sada da je predstavim ljubiteljima svoje muzike, tako da se radujem premijeri i reakcijama publike. Atmosfera pjesme pomalo podseća na neke neprolazne mediteranske hitove iz osamdesetih godina, i namjerno sam želio taj retro prizvuk i emociju, jer mislim da nam je ponekad potrebno da se vratimo onom pravom pop zvuku koji nema rok trajanja. Iako je trenutak u kome objavljujem novi singl veoma težak za sve nas, nadam se da će ova pjesma, i muzika uopšte, bar malo doprinijeti širenju optimizma i nade da ćemo iz ove borbe koju svi vodimo izaći kao pobjednici“, poručio je Sergej Ćetković koji ove godine obilježava dvadeset godina uspješne glazbene karijere. 
 
Kuriozitet vezan za ovu Sergejevu pjesmu je to što je sekvence usne harmonike odsvirao specijalni gost, čuveni svjetski glazbenik Antonio Serrano iz Madrida, koji je puno sarađivao s Oliverom Dragojevićem, Stingom i drugim velikim zvijezdama. Tekst i glazbu napisao je Sergej, a za aranžman su zaslužni Vladan Popović Pop i Marko Milatović. Spot u režiji Nemanje Novakovića snimljen je među filmskim kulisama Avala filma i na obroncima Fruške gore, a direktor fotografije je Lazar Bogdanović. 

Foto: Nemanja Novaković

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.