Amira Medunjanin: For Him and Her objavljen na bogato opremljenom dvostrukom vinilu

For Him and Her, novi studijski album world music dive Amire Medunjanin, objavljen je na bogato opremljenom dvostrukom vinilu. For Him and Her jedinstveni je hommage Silvani Armenulić i Tomi Zdravkoviću, njima koji su stvarali u zlatnom vremenu diskografije dok je vinil bio glavni medij za slušanje glazbe. Danas, u 2020. godini, slušati Tomine i Silvanine pjesme s vinila, u neprikosnovenoj interpretaciji Amire Medunjanin, predstavlja poseban doživljaj. Kako je to lijepo sročio književnik Miljenko Jergović u svom osvrtu na album: "...pjesmu otpjeva onakvom kakva pjesma jest, ali kakvom je, začudo, nismo prije čuli."

Dvanaest pjesama - prvu ploču otvara Svirajte mi tiho, tiše, a drugu Kad se voli, što se rastaje - na sjajnom vinilnom izdanju uz pripadajuću knjižicu i download kod za preuzimanje albuma u mp3 verziji nešto je što svaki ljubitelj, kako Amirinog, tako i Tominog i Silvaninog stvaralaštva mora imati. U knjižici izdanja Petar Peca Popović,  poznati novinar, rock kritičar i publicist, piše: "U dvanaest izabranih pesama ona Tomi Zdravkoviću i Silvani Armenulić, kolosalnim pojavama jugoslovenske estrade i poslednjim istinskim reprezentima kafanske muzike, odaje znake dubokog ličnog poštovanja."
 

Album For Him and Her, koji i naš uvaženi glazbeni kritičar i publicist Zlatko Gall naziva "sugestivnim Amirinim kafanskim bluesom", snimljen je u Bostonu (SAD) u studiju Big BlueSound dok je dio instrumenata snimljen u Beogradu i Mostaru (Studio Coda i Mostar Rock School). Na albumu su sudjelovala eminentna glazbena imena: Shyrkhan Agabeyli (bas), Bojan Zulfikarpašić (perkusije i Moog Matriarch), Predrag Vasić (gitare i mandolina), Ismail Lumanovski (klarinet), Mustafa Šantić (harmonika), Vladimir Ćuković (violine) i Pantelis Stoikos (truba). Realiziran u suradnji s partnerom projekta Stars & More i u izdanju Croatia Recordsa, For Him and Her diskografski je dragulj i sasvim sigurno jedan od albuma godine.
Naslovna fotografija djelo je Vojislava Đorđića (Town Hill Colony), za likovno oblikovanje zaslužan je Tarik Zahirović (Ideologija, Sarajevo), a njegov kolega Almir Abaz autor je Amirine fotografije koja se nalazi na unutrašnjoj strani omota. Dvostruki vinil u prodaji je po cijeni od 149 kuna u svim trgovinama Croatia Recordsa, uskoro i svim ostalim, i moguće ga je naručiti putem webshopa Croatia Recordsa klikom na link

Amira Medunjanin trenutno, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, koncertrira pa tako u njezinim veličanstvenim izvedbama možete uživati večeras u Šibeniku (Tvrđava sv. Mihovila), 30. 8. u Sisku (Kupske noći), 6. 9. u Zagrebu (HRT, Sunčana strana Prisavlja), 12. 9. u Čakovcu i 26. 9. Križevcima.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.