Nebojša Buhin Nebo „Now“ : Spot za pjesmu „Strange“ najavljuje novi album

"Ovo je moj četvrti samostalni, autorski, instrumentalni album i jako sam zadovoljan kako je sve ispalo. Sa producentom Mladenom Malekom surađivao sam i ranije, a ovo je prvi puta da smo radili moj album. Suradnja je bila sjajna, bez opterećenja i uz obostrano uvažavanje. Osjećam da je ovo jedan od mojih najzrelijih albuma, da i dalje imam svoj rukopis. I dalje je to gitarski orijentiran album, ali nikako guitar hero album. Uvijek mi je bila najvažnija struktura, melodija i aranžman pjesme…osjećam da me umijeće još uvijek služi.”

Gitarist i skladatelj Nebojša Buhin Nebo objavio je novi album „Now“. Ovo je njegov 4 autorski instrumentalni album u kojem spaja pop-rock sa bluesom i soundtrack atmosferom. Album je producirao Mladen Malek, a svirali su: Mario Klarić – bubnjevi, Reo Radan – klavijature, Mario Rašić – bas, a kao gosti pojavljuju se makedonski gitarist Dimitar Božikov te Danko Burić na violi. Album sadrži 8 novih pjesama, a najavljuje ga video za pjesmu „Strange“.

Buhin je 5 puta nominiran za diskografsku nagradu "Porin", a nagradu za „najbolji instrumentalni album“ osvojio je 2 puta. Višestruki je dobitnik nagrade STATUS HGU za najboljeg instrumentalistu Hrvatske. Radi kao prateći i studijski glazbenik.
 
“Od mojih 8 do sada objavljenih albuma, 3 ih je bilo nominirano, a  još dva su osvojila nagradu Porin.  5 od 8… jako dobar prosjek. Porin je jedino mjesto da se rad izvođača poput mene -  prepozna. Za autora nema ništa gore nego kada njegov trud prođe ispod radara.  Nažalost, niti radio stanice, ni mediji najčešće ne prate to što se dešava i ovakvu je glazbu teško čuti u eteru. Spot za pjesmu "Strange"  namjerno je autoironičan komentar takve situacije. Vremena su se promijenila. No na kraju dana, glazba uvijek dolazi iznutra, sa nagradama ili bez, sa emitiranjem pjesama ili bez, tu si gdje jesi i radiš dalje, ulažeš, snimaš, sviraš.”
 
 Album Nebojše Buhina „NOW“ objavljen je za diskografsku kuću Nota Bene iz Zagreba.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.