Otac i kći u novom spotu: Pjesma Borisa Oštrića "Meni triba mirno more" sa Splitskog festivala dobila je spot

Na održanome jubilarnom Splitskom festivalu Boris Oštrić s Ribarima se predstavio pjesmom "Meni triba mirno more". Autor je glazbe i stihova Boris, dok je aranžman napravio Damir Marušić. Stihovi ljubavne tematike uprizoreni su na prelijepim lokacijama Okruga Gornjeg na otoku Čiovu. Borisu je jako drago što se publici može predstaviti spotom koji je radio redatelj Boštjan Vučak:

U spotu glumi moja kćerka Doris Lučin, koja se dobro snašla pred kamerama, a tu je i Festivo bend. Snimali smo po starim okruškim kalama, na gustirni, a dio u konobi Belas čiji se vlasnik također pojavljuje u spotu. Barba Belas je na trenutak zaplakao pa mi je drago što je taj kadar zabilježila kamera.

Osim što potpisuje "Ribare" omiljenoga Vinka Coce, Boris Oštrić zaslužan je za veliki hit "Kapetane, tribali bi doma" koji je prvi snimio Vinko, a zatim je nastao duet pa pjesmu uvijek i svugdje pjevaju Tomislav Bralić i klapa Intrade. I Mladen Grdović na svojem repertoaru ima Borisovo "More sinje". Coce je još snimio i "Dalmacija, more, ja i ti", a kasnije su istu pjesmu u duetu obradili Boris i klapa Maslina.

Boris je autor prepoznatljiva zvuka i dalmatinskog ugođaja. More i Dalmacija, uz nepresušnu ljubav, glavni su i stalni motivi njegovih pjesama, koje su mu sigurna i mirna luka. 

Album "Zagrli me more", s 12 pjesama iz 2008., dobio je nastavak 2014. kada je izišao "Stup života", koji krasi 15 skladbi na kojima je Boris surađivao s brojnim autorima kao što su Remi Kazinoti, Joško Banov, Fedor Boić, Boris Krivec, Želimir Škarpona, Vedran Lekić, Branko Slivar, Zdenko Knežević i Dalibor Musap.

Novom pjesmom i spotom "Meni triba mirno more" zato Boris Oštrić i Ribari najavljuju novi album u izdanju Scardone.

Ovim putem bih se zahvalio Turističkoj zajednici Općine Okrug, koja mi je pomogla oko snimanja spota, Boštjanu Vučaku koji je sve to dobro napravija i snimija. Naravno, i susjedima na strpljenju tijekom šušura i gužve oko snimanja.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.