Mejašima uručeno priznanje za srebrnu nakladu albuma Sexy ritam

Veliki uspjeh popularnih tamburaša u starkama ili drmeš punkera - stiglo im je priznanje za odličan uspjeh albuma Sexy ritam objavljenog 2016. godine. Naime, u prostorima Croatia Recordsa direktor Želimir Babogredac uručio je Mejašima priznanje za srebrnu nakladu albuma čime je još jednom potvrđena velika popularnost ovog benda. Sexy ritam prožet je hitovima poput pjesama Zorica, Zavela me Ana, Bolji nego ikad, 5-6 piva, Sexy ritam ili suradnje s Crvenom jabukom na pjesmi Noćima, danima. No, bez obzira na veliki potencijal albuma, Mejaši nisu očekivali ovakvu vrstu nagrade.
 

"Nismo stvarno očekivali da će album dosegnuti ovoliki uspjeh, ali smo jako sretni zbog toga. Osjećaj je fenomenalan, pogotovo u digitalno vrijeme, a ovo je potvrda da ono što radimo doista radimo dobro. Išli smo korak po korak, dobro smo promišljali i svaka pjesma je zahtijevala maksimalnu posvećenost. Bili smo pravi tim, preživjeli smo sva ona teška vremena, ali nikad to nije bilo na uštrb onoga što radimo. Ponosni smo na album koji smo napravili i ovom prilikom volio bih zahvaliti gospodinu Babogredcu, Nikolini Mazalin i ostaloj ekipi Croatia Recordsa jer da nije bilo podrške s njihove strane možda bi bilo manje elana i truda na svemu ovome", rekao je pjevač Mejača Edo Drakulić, a Nikola Bosilj, koji se uz Denisa Dumančić promaknuo i u sjajnog autora pjesama, rekao je kako je lijepo dobiti priznanje za pjesme koje su ostavile traga među velikim brojem publike te se i danas u velikom broju emitiraju na radijskim postajama.
"Trenutno smo se posvetili promociji novog albuma koji je objavljen prije mjesec dana, ali nadam se da će i album Sexy ritam i dalje živjeti te možda dosegnuti i zlatnu nakladu", rekao je Nikola.
"U današnje doba lijepa je stvar da netko tiražno, koncertno i hitovima bude dominantan. Mejaši su upravo to potvrdili i raduje me ovaj trenutak dodjele priznanja", istaknuo je direktor Croatia Recordsa, Želimir Babogredac. 
 

Iza mnogobrojnih hitova Mejaša stoji Denis Dumančić koji je napisao i prvi veliki hit benda - Zorica.
"To su neke stvari koje se dogode slučajno, sve je počelo nekim razgovorom i odmah sam ubacio u petu brzinu. Međuljudski odnos je bio oduvijek na visokoj razini bez obzira na veliku razliku u godinama. Glazbeno smo se jako dobro razumjeli i dali su mi tu jednu slobodu koja je potrebna autoru, a što je rezultiralo pjesmama koje su trajno ostale među publikom", rekao je Denis koji je autorski sudjelovao i na novom albumu Mejaša, Nova godina.
Za Mejaše je svaki dan nova godina, odnosno da parafraziramo poznati filmski citat - svakog dana u svakom pogledu sve više napreduju, a sexy ritam svakako im ide puno u prilog. Prije nekoliko dana predstavili su i spot za naslovnu pjesmu albuma koja stiže u najbolje vrijeme kada publici treba što više pozitivnih vibracija.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.