Klasični glazbenik Matej Milošev i zvijezde hrvatskog pop- rocka predstavljaju zanimljivi glazbeni koncept te singl i spot „Drugom prilikom“

Predstavljen zanimljivi glazbeni spoj gdje klasični glazbenik Matej Milošev stvara za  pop-rock zvijezde koji će svoj rad, ujedinjeni u zajedničkoj glazbenoj kreaciji, predstaviti i na cijelom, zajedničkom albumu, a pojedinačne singlove će pratiti video spotovi. Tako će Edo Maajka, Aljoša Šerić, Jelena Radan, Lovely Quinces, kao i druga velika imena iznenađenja, interpretirati pjesme napisane za njih iz pera klasičnog glazbenika Mateja Miloševa. Njegove autorski zaokružene pjesme izvode glazbenici s kojima je već surađivao kao instrumentalist na njihovim albumima. Materijal je intimističko djelo, sve pjesme su svojevrsni unutarnji monolog Miloševa kroz koji opisuje život koji se događa oko njega, ali i u njemu. Žanrovski, sve pjesme su dosta različite, ali u načelu je to pop/rock forma. "Od početka mi je bilo jasno da želim goste pjevače, uglavnom one s kojima sam imao priliku do sada surađivati kao instrumentalist, a onda i one s kojima sam uvijek htio raditi, a nisam dosada imao prilike. Glavni razlog je taj što ne znam i ne želim pjevati pa sam shvatio da mogu taj nedostatak pretvoriti u nešto dobro - moj autorski materijal koji svi ti gosti obogaćuju sa svojom interpretacijom.", kaže o projektu Milošev. 

Producenti projekta su Tomislav Šušak i Jere Šešelja. "Svi smo se poznavali otprije, kroz prijašnji rad
svidjelo mi se kako rade i kako "čuju" stvari. Sličnog su glazbenog svjetonazora/senzibiliteta, a nikad prije nisu radili zajedno, ne u producentskoj ulozi, ali obojici se materijal jako svidio i odlično smo "kliknuli" svi skupa.Nit vodilja za kojom idem je da od mojih skica i ideja nastane nešto novo, bolje i ljepše nego što sam mogu napraviti - ergo producenti i gosti koji obogaćuju priču
.", dodaje Matej Milošev.

Prva skladba koju Milošev i suradnici predstavljaju glazbenoj javnosti je pjesma "Drugom prilikom" koja je nastala u suradnji s talentiranom, mladom glazbenicom Dunjom Ercegović poznatijom kao Lovely Quinces. Glazbu u video kulisu priče, točnije u  videospot, pretočila je Renata Lučić koja je zaslužna za scenarij i režiju. Nastao je u produkciji "More magnets"."Oni su čuli i uzeli moju pjesmu i preveli je u vizualni medij onako kako su oni to osjetili - dali su svoj pečat cijeloj priči kao i producenti i gosti pjevači." , kaže Matej Milošev. Spot je premijerno prikazan u emisiji "PopRock.hr" na HRT-u. 

Matej Milošev je ugledni hrvatski, klasični glazbenik koji kao instrumentalist aktivno stvara domaću glazbenu realnost svojim predanim radom već desetak godina. Kao autor aktivno stvara od od 2018 godine s prvim napisanim pjesmama za mladu i talentiranu glazbenicu Luce i njezin album prvijenac "Susret" . Kao instrumentalist surađivao je kako studijski, tako i uživo sa imenima kao što su: Oliver, Đorđe Balašević, Gibonni, Parni Valjak, Urban, Pavel, Detour, Massimo, Luce, Jelena Radan, Vatra, Tony Cetinski, Lea Dekleva, Porto Morto itd. Također, član je benda HRT-a u emisijama "A-Strana" i "The Voice".

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.