The Bastardz trideset godina karijere slave albumom „The Bastardz 30“

Legendarni funk sastav The Bastardz povodom tridesete godišnjice karijere predstavlja slavljeničko izdanje "The Bastardz 30".

Glazbena priča The Bastardza započela je 1990. godine, kada The Bastardz predvođeni gitaristom Zoranom Jaegerom Jexom , sviraju po tadašnjim kultnim zagrebačkim klubovima i u zagrebačku glazbenu scenu unose svoj zarazno dobar ritam i prepoznatljiv groove.

U ljeto 1995. godine bendu se priključuje Helena Bastić na vokalu, a iste godine za diskografsku kuću Aquarius Records objavljuju svoje prvo studijsko izdanje EP "Your Love (Tvoja ljubav)". "Tvoja ljubav" ubrzo osvaja prva mjesta na svim domaćim top ljestvicama, a The Bastardz postaju jedno od najpopularnijih imena hrvatske glazbene scene.
 

U nadolazećim desetljećima The Bastardz uz periodične izmjene u postavi benda ostaju relevantni izvođač na domaćoj sceni, a danas trideset godina nakon osnutka, glazba koju stvaraju The Bastardz i dalje nosi jednaku svježinu, polet i neodoljiv ritam što su dokazali i najrecentnijim singlom "Što je svijet bez ljubavi" na kojem im se priključio fantastični Mario Huljev, a koja već mjesecima ne silazi s glazbenih ljestvica.
 

Slavljenička godina za The Bastardz okrunjena je kompilacijskim izdanjem "The Bastardz 30", a što se na njemu nalazi ispričao je Zoran Jaeger Jex :

"Pjesme za album smo birali tako da na kompilaciji budu zastupljeni i "hitovi" po kojima smo poznati i široj publici, ali i neke pjesme koje su nama jako drage i dobre te bismo voljeli da i one budu predstavljene publici kojoj smo prepoznatljivi po našim hitovima.

Osim toga, na album smo uključili i nekoliko sjajnih dueta kao naš novi hit single "Što je svijet bez ljubavi" u kojem nam se pridružio odlični Mario Huljev, kao i dueti s Ivanom Kindl, Banetom iz Songkillersa, Dariom Hodnik te naša suradnja sa svjetskom funk legendom, "Mr. Defunkt" Joseph Joe Bowiem, šefom kultne američke grupe Defunkt, pjesma "Knock, knock", a, na albumu će biti i nekoliko remix verzija naših pjesama."

U trideset godina karijere The Bastardz su proizveli brojne hitove koji su munjevito osvojili slušatelje i kritičare, rasplesali plesne podije, nagrađeni su s tri nagrade Porin te inovativnim pristupom glazbi i svježim zvukom ostavili svoj neizbrisiv trag na domaćoj glazbenoj sceni, a njihova priča se nastavlja...

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.