Seed Holden, hrvatski princ melankolije, objavio album Soldier On na CD-u

Prije nekoliko mjeseci Seed Holden, pravoga imena Ljudevit Ivić, potpisao je ekskluzivni izvođački ugovor s Croatia Recordsom, a sada je i njegov novi studijski album Soldier On stigao na CD. Ovo izdanje već ranije je objavljeno na streaming servisima diljem svijeta i dobilo je sjajne kritike glazbene struke. Siniša Miklaužić s portala Muzika.hr daje ocjenu 4.5/5 i kaže:
"Dok će mnogi 2020. pamtiti po mnogim lošim stvarima koje su nam se događale od početka godine naovamo, ja se nadam da će me ovakva glazba spasiti, i da ću ovu godinu pamtiti po odličnoj domaćoj glazbi, ako već nema koncerata i festivala. Soldier On jest upravo jedan takav jaki album, prepun predivne melankolične folk glazbe s kojom se Seed Holden zacementirao u jednog od naših najjačih kantautora."
Nikola Knežević za Music Box daje identičnu ocjenu i ističe lo-fi pristup snimanja albuma kao jednu od ključnih stvari: "Ovakav pristup je izniman i to u svakom pogledu. Ovaj princ melankolije zaslužuje našu i vašu punu pozornost, ali i itekako visoku ocjenu, kako za svoju jedinstvenu interpretaciju, tako i za sjajan smisao za skladanje i pisanje."
 

Sve pjesme albuma napisao je, skladao, izveo i producirao Seed Holden, a s njim su još svirali Clara von Lampe (violina), David Ingleton (banjo), Dino Lujo (električna gitara), Luka Ižaković (bubnjevi), Matija Kovačić (truba), Matko Kantolić (klavir), Simeon Loth (bas) i Tomas Peralta (pedal steel). Album je sniman u Vaplovu, Tisnom i Berlinu, a masterirao ga je Goran Martinac u Croatia Records Studiju. Fotografije koje se nalaze u albumu djelo su Sare Zeverino i Merlin Nadj Torme, a likovno oblikovanje radio je Bojan Petovari.
"U rujnu prošle godine iz Berlina sam se konačno na koji tjedan vratio u Hrvatsku, poprilično čudnog headspacea i više nego uobičajeno melankoličan. Imao sam dosta novog materijala pa sam u sobi postavio opremu za snimanje i sve ispričao mikrofonu. Jedina ideja kako bi novi materijal trebao zvučati je bila ta da je odsviran na klasičnoj gitari – sve ostalo došlo je usput i samo se kristaliziralo. Nakon što su nastali kosturi pjesama, uslijedilo je standardno nadosnimavanje i lickanje koje je trajalo sve do kraja ožujka ove godine. Ponovo sam se odlučio za homemade / lo-fi pristup jer smatram da na taj način mogu najbolje doprijeti do slušatelja. Što je manje prepreka od izvora do prvog uha, to je i iskrenije.", rekao je Seed Holden i dodao kako mu je uvijek bila želja surađivati s Croatia Recordsom: "Drago mi je što smo potpisali ugovor, a vidjet ćemo što će vrijeme donijeti. Na meni je da dalje sviram, radim nove stvari i da sam u dobroj komunikaciji s ekipom, što će sigurno donijeti dobre rezultate."
 

Seed Holden iza sebe već ima tri studijska albuma, jedan soundtrack album i nekoliko EP-ja. Prije novog lockdowna odradio je i dio turneje po Poljskoj, a nada se kako će se uskoro vratiti koncertima kako bi ovaj materijal dobio zasluženu pozornost. Album Soldier On samo je početak suradnje s Croatia Recordsom jer već najavljuje rad na novim pjesmama.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.