Klapa "Sveti Juraj" HRM predstavlja spot za novu pjesmu "Plovit se mora" kojom najavljuju novi album

Klapa "Sveti Juraj" Hrvatske ratne mornarice pred kraj godine i ususret svojem slavljeničkom razdoblju snimila je spot za novu pjesmu "Plovit se mora", kojim ujedno najavljuje novi album u povodu 20 godina djelovanja! Taj okrugli "rođendan" obilježavaju 12. siječnja 2021. A koliko im more znači, najbolje se ogleda u stihu: "Ne mora se živit, ali plovit se mora!"

Svoje su glasove za novu pjesmu udružili s uspješnim i poznatim autorima. Glazbu i tekst potpisuje Tonći Ćićerić, dirigent orkestra HRM-a, aranžman Nenad Šiškov, a snimanje i režiju spota Hrvoje Svalina. Snimke dronom djelo su Jerka Kalajžića, dok je snimatelj bio Zvonimir Ramić.

Spot je snimljen na plovidbi broda Svilaja po širem području splitskog arhipelaga i na svjetioniku Hrid Mulo jugozapadno od Rogoznice. 

Marko Bralić, zapovjednik klape, zahvalan je na novom spotu:

Veliko i od srca hvala čelnim ljudima Plovputa i članovima posade broda Svilaja na čelu s kapetanom Antoniom Botterijem, kao i Sindikatu pomoraca Hrvatske na pomoći i susretljivosti prigodom snimanja ovog spota kojeg od srca posvećujemo svim našim pomorcima koji plove hrvatskim Jadranom te onima koji plove po svim morima svijeta.

Ususret obilježavanju velike godišnjice rada početkom iduće godine, u pripremi je i novi album pod nazivom Plovit se mora, na kojem će se naći najuspješnija glazbena ostvarenja mornaričke klape iz Splita, a koja su snimljena u proteklih 5 godina. Upravo je toliko godina prošlo od objavljivanja njihova posljednjega diskografskog izdanja Scardone.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.