Video: „Rijeka života“ Josipa Ćulumovića

Ovih dana izašao je video spot za pjesmu “Rijeka života” Josipa Ćulumovića. čija je namjera da u ovim teškim vremenima za hrvatski narod i cijeli svijet donese nadu i povjerenje da će sve biti dobro. Pjesma  progovara o zajedništvu u ljubavi koji nam je svima prijeko potrebno.

- “Nadam se da će ova pjesma vratiti mir u mnoga srce te donijeti utjehu ljudima u potrebi. Svjedoci smo ovih teških dana ljubavi i složnosti hrvatskog naroda, ali i drugih naroda koji su pritekli u pomoć ljudima u potrebi-ističe autor. 

Autor aranžmana je Josip Šuker, dionice violončela odsvirala je čelistica Vanda Janković, a utor videa je o. Tiho Radan. Pjesmu je napisao i otpjevao Josip Ćulumović.

O autoru:

Josip Ćulumović djeluje iz Zagreba kao učitelj razredne nastave i kantautor duhovne glazbe. Duhovnom glazbom počeo se autorski baviti 2015.godine kada je uglazbio prvu autorsku pjesmu "Oživi nas sad" na tekst drage prijateljice Maje Vasilj. Do tada je redovito gitarom pratio prof. Tomislava Ivančića na vjeronaucima za mlade, zatim na susretima koje je profesor Ivančić vodio u  zagrebačkoj Kinoteci te međunarodnim studijima Hagioterapije i duhovnim vježbama.

Profesor Ivančić često ga je znao pitati zašto ne stvara svoju glazbu u uvjerenju  da njegov glazbeni put prati Njegova molitva i zagovor. Prije nego je preminuo poklonio je profesoru pjesmu "Upoznaj sebe" za koju je napisao tekst i glazbu. Pjesma je inspirirana posljednjim studijem Hagioterapije koji je On vodio, a naslov mu je bio: "Čovječe upoznaj samoga sebe i Kršćanine upoznaj svoje dostojanstvo". Bio je jako zadovoljan tom pjesmom što mi je dalo vjetar u leđa da nastavim putem duhovne glazbe. Josip je do sada snimio  sedam studijskih pjesama i nada se da će uskoro objaviti svoj prvi album.
Tekst za pjesmu "Rijeka života" a koju predstavlja i video spotom, nastao je u ožujku 2018. , osjetivši nadahnuće da će ova pjesma biti mnogim ljudima utjeha i da će donijeti mir u srca.

Prva verzija pjesme u obliku lyrics videa objavljena je u ožujku prošle godine kada nas je zadesio potres u Zagrebu te pandemija koronavirusa. Taj video uradak napravio je njegov dragi prijatelj, karmelićanin o. Tiho Radan kojemu je neizmjerno zahvalan. Izlazak ovog video spota nekako se poklopio s potresima koji su nas ponovno zadesili. Zato je ovaj spot posvetio svim stradalima u potresu te oboljelima od koronavirusa, ali i svim dobrim ljudima iz Hrvatske i svijeta koji su pritekli u pomoć potrebitima u ovoj nevolji

Josip je za naš portal o novoj pjesmi rekao: "Namjera mi je da ovom pjesmom u teškim trenucima za sve koje nas je snašla ova pošast korona virusa i potresa donesem nadu i povjerenje da će sve biti dobro."

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.