Vanna, Matija Dedić i One Possible Option dobitnici nagrade Music pub

Doznali smo sve dobitnike glazbene nagrade Music pub za najbolja glazbena ostvarenja 2020. godine u istoimenoj emisiji Zlatka Turkalja na Drugome programu Hrvatskoga radija. Među ostalim dobitnicima našli su se i izvođači diskografske kuće Croatia Records, Vanna, Matija Dedić i One Possible Option te redatelj spota za pjesmu Goran Bare & Majke Rođen za suze, Filip Gržinčić.

Nagradu "Tereza Kesovija" za najbolju pjevačicu 2020. godine osvojila je Vanna, čije su pjesme Loš trenutak i Puna memorija obilježile top ljestvice Drugoga programa Hrvatskoga radija. To je Vannina druga nagrada u istoj kategoriji. "Jao, predivno! Ni Tereza nema dvije Terezine nagrade", našalila se Vanna. "Pa jesam li ja to zaslužila?! Nije to jednostavno zaslužiti", dodala je. No, to nije jedina nagrada Music pub koju je Vanna osvojila. Hitom 2020. godine proglašena je njezina pjesma Puna memorija.

Albumom godine proglašeno je izdanje Tajna vještina – Glazba Zlatana Stipišića Gibonnija koje je aranžirao i izveo pijanist Matija Dedić. "Moram priznati da početak sezone nagradnih igara, i to uglednih, kod jednog Turkija, nije mogao početi ljepše. Ako i ne bude Porina i ostalih nagrada, ostat će Turkijeva nagrada i meni je to dovoljno", rekao je Matija Dedić, koji je s Gibonnijem počeo surađivati još 2004. godine, kada je snimio prvi album inspiriran pjesmama našeg glasovitog kantautora, pod nazivom Tempera. "S Gibom radim i dan danas. Ono što je meni velika privilegija je to da mi imamo takvo prijateljstvo prepoznavanja – razumijemo se i cijenimo se", rekao je Matija Dedić.
 

Alternativna rock grupa One Possible Option prošle je godine objavila zapaženi i hvaljeni album No King, a za prvi singl s tog albuma All We Do Today sami članovi benda izradili su odličan animirani videospot te dobili Moj prvi Music pub - grupa 2020. "Turki, ti mene isto iznenađuješ kao i ostale danas", rekao je pjevač Deni Kasapović. One Possible Option ove godine obilježava 10 godina postojanja, tijekom kojih su imali uspone i padove, te kreativne stanke. 2020. godina donijela im je jači proboj na sceni i ekskluzivan diskografski ugovor s Croatia Recordsom. "Koliko god su sve druge stvari ove godine bile za zaboraviti, nama će ona svejedno na jedan lijep način ostati u sjećanju, barem što se benda tiče", zaključio je Kasapović.
 

Nagradu Music pub za najbolji videospot dobio je redatelj Filip Gržinčić za spot pjesme Gorana Bare i Majki, Rođen za suze. "Stvarno puno, puno hvala na ovako predivnim vijestima. Jako mi je drago da je i stručni žiri prepoznao ovu fenomenalnu pjesmu i spot, jer publika ju je stvarno dobro prihvatila, sudeći po svim komentarima i porukama koje sam dobivao. Tako da sam jako, jako sretan što se cijeli taj trud isplatio", rekao je Filip Gržinčić koji je otkrio kako nije bilo jednostavno realizirati videospot, premda on djeluje jednostavno.

Dodjela ove najstarije glazbene nagrade, koja se dodjeljuje još od 1992. godine održana je u dva dijela i to u sljedećim kategorijama: najbolja pjevačica, najbolji pjevač, najbolja grupa, kantautor, najbolji album, najbolji videospot, pjesma godine i hit godine. Posebne nagrade Moj prvi Music pub dodjeljuju se mladim glazbenicima, odnosno najboljoj mladoj pjevačici, najboljem mladom pjevaču i najboljoj mladoj grupi.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.