Emotivan duet Bruna Krajcara i Marije Husar Rimac u nježnoj pjesmi "Tebe žeđa duša moja"

Krajem godine Bruno Krajcar, jedan od naših najsvestranijih akademskih glazbenika, skladatelj, kantautor, orguljaš, pijanist, urednik, producent, tekstopisac i etnomuzikolog, predstavio je hvaljeni novi album Sve će biti dobro. Bruno Krajcar sada predstavlja treći singl Tebe žeđa duša moja na kojem mu se pridružila fantastična Marija Husar Rimac.

Inspiraciju za ovu nježnu i emotivnu pjesmu Krajcar je pronašao u Bibliji:

"Biblijski tekstovi često su bili inspiracija za brojna umjetnička djela, a Knjiga psalama koja se nalazi u sredini Svetog pisma svojevrsni je molitvenik u kojemu nalazite molitve za različita ljudska stanja i osjećaje, od žalosti i tuge pa sve do najveće radosti i zahvalnosti.", ispričao je Krajcar.

Psalam 63 kojeg je Krajcar uglazbio, je psalam mistične ljubavi u kojoj molitva postaje žeđ i glad, jer prožima dušu i tijelo. Uz Krajcarovu glazbu i izvedbu u kojoj mu se pridružila jedna od naših najboljih pjevačica, Marija Husar Rimac, ovaj stari biblijski tekst postaje više nego aktualan u vremenima pandemije i potresa kada u neizvjesnosti spoznajemo svoju ranjivost. 

Zanimljiv video uradak djelo je Josipa Pina Ružića i snimljen je na zaboravljenoj, a tako čudesnoj lokaciji na području župe Bale u Istri. Radi se o prostoru kod Crkve sv. Petra na stijeni, znanoj i kao Sveti Petar na Tondonolu gdje zaboravljena crkvica  odolijevajući zubu vremena vapi za obnovom.

Pjesma Tebe žeđa duša moja savršeno utjelovljuje poruku nade i optimizma koju nosi Krajcarov album Sve će biti dobro koji je u kratkom vremenu od objave naišao na odlične reakcije publike i kritike.

"Tišinom vrijednom kao i nota, zaodjeven pretežno akustičnim instrumentima, od prvog takta odvodi u neki film i postaje soundtrack slušateljevih misli nižući teme iz onog dubokog vjerskog bića koje toliko obilježava Krajcarov život i stvaralaštvo.", Andrej Grozdanov

"Zbirka je to malih, rekao bih, obiteljskih pjesama duhovne intonacije i sadržaja, a prije svega, u koordinatama današnje popkulturne scene, i hrabro svjedočanstvo koje dođe kao melem u neizvjesnim vremenima dodatno nagriženim sumnjama i strahovima, cinizmom i relativizmom.", portal Sound Guardian

"Sve će biti dobro” je album koji će vas u najpozitivnijem smislu isprovocirati: učinit će se sladunjavim nakon svega što nas inače zasipa s kajdanki kritičarskih i uredničkih favorita, a onda će vas posramiti što ste se navukli na tu trasu; na koncu će biti beskompromisno svjedočenje, “bezobrazno” u svojoj izravnosti i jednostavnosti u vremenu kad se pod prvim slavi nešto posve drugačije, a pod drugim nešto nedostojno pozornosti. Ukratko, sjajan album baš za ovaj trenutak..", portal Bitno.net

Pjesma Tebe žeđa duša moja i album Sve će biti dobro dostupni su putem streaming servisa.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.