Album klape Cambi "Daj da budem tvoj" ima najviši ulaz na top listu prodaje

U povodu 35. obljetnice klapa Cambi iz Kaštel Kambelovca izdala je novi album "Daj da budem tvoj" i osvojila najviši ulaz na top lisu prodaje albuma! Iza njih je velik broj hitova, a proteklih su godina objavili nekoliko novih uspješnica. Slavljenički album tako sadrži 11 pjesama, od kojih su neke duet s Harijem Rončevićem "Opet ću ti doć", zatim "Zemjo vikovna", slavonsko-dalmatinski spot "Ljubav niti zaplela" i božićna "Ispo' ure". Na albumu su još "Gradovi uz more", "Tuge dolaze", "Iman li te još", "'Ko me pita", "Reful vitra", "Jubit ću te zauvik" i "Nina nana". 

Sa zadovoljstvom smo dočekali vijest da je odmah po puštanju u prodaju naš novi album "Daj da budem tvoj“ došao na Top listu prodavanih albuma. Nosač zvuka nastao je kroz tri godine rada, a upravo je zadnji kvartal 2020. godine, unatoč svom epidemiološkim problemima, bio intenzivan i kreativan. Riješeni praktički svih obveza oko live nastupa, koncerata, usredotočili smo svoju energiju na album. Gledajući na razdoblje stvaranje iza nas, s odmakom slušamo pjesme koje smo ranije snimili i zadovoljni smo. Stoga mirne duše i preporučujemo album. 

Osnovana 1986., klapa je ostvarila prvi veliki uspjeh 1991. osvojivši 1. nagradu na Festivalu dalmatinske pisme u Omišu. Uslijedili su potom nastupi na domaćim i inozemnim festivalima, kao i brojni koncerti na raznim lokacijama, a s time i nagrade i priznanja. Osvajači su 10 Porina, a redoviti su sudionici i osvajači nagrada na Festivalu dalmatinske pisme u Omišu - čak 5 nagrada, na Šibenskoj šansoni i Večerima dalmatinske pisme. Trudom, talentom i glazbenom interpretacijom članovi su klape pokazali svoje sposobnosti, surađivali s poznatim imenima hrvatske glazbene scene. Cambijem su "prošli" vrhunski pjevači, stasali, razvijali se, a upravo zahvaljujući pjevačima i stručnjacima koji su se posvetili klapi, Cambi je stekao status jedne od najpopularnijih i najboljih dalmatinskih klapa, a nesumnjivo su naša najnagrađivanija klapa. Cambi je prva klapa koja je 2011. napunila splitski stadion Poljud!

Klapa danas donosi kovčeg najboljih iskustava klapske tradicije, ali i senzibilitet pop zvijezda svjesnih sadašnjeg prostora i vremena.

Uz ovo sjajno izdanje, članovi klape nedavno su snimili i spot za pjesmu "Tuge dolaze", koja se također nalazi na albumu, pa se raduju i nadolazećoj premijeri.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.