Alen Nižetić obradio popularnu "Sutra mi sude" Mate Miše Kovača

Simpatični Splićanin Alen Nižetić, koji je uvijek spreman za šalu i razgovor, bio je prije dvije godine gost na koncertima velikog Mate Miše Kovača u zagrebačkoj i splitskoj Areni, a nastupio je i na glazbenoj večeri "Split pjeva Mišu". Kako bi Miši zahvalio na gostovanju i suradnji, Alen ga je odlučio iznenaditi obradom velikog hita "Sutra mi sude"!

Pjesma "Sutra mi sude" nastala je još 1987., a napravili su je tada Željko Pavičić (tekst) i Đorđe Novković (glazba). Aranžman nove obrade radio je Eduard Botrić, a Alen ne skriva svoje zadovoljstvo:

Odlučio sam se na taj potez nakon nekih mojih susreta s Mišom. Imali smo taj susret na koncertu "Split pjeva Mišu" i na dva Mišina koncerta u Areni Zagreb i Areni Split, gdje me pozvao kao gosta. Htio sam nakon svega toga, i njegove pohvale na moje izvođene pjesme u Splitu, snimiti baš ovu pjesmu. Ovo je moje iznenađenje za njega pa se nadam da će mu se dopasti.

Spot je napravio Mario Jelić, Propono multimedia Split, inače Alenov vjerni redatelj zadnjih nekoliko godina. Osim na obali, uz kadrove mladog para, kulisa je snimanja bila i Salona - ostaci antičkoga grada Salone, metropole rimske provincije Dalmacije.

Iako su imali želju vjerno predočiti tekst pjesme, u tome ih je spriječila 2020. godina:

Imali smo ideju da tekst pjesme doslovno prenesemo jer pjesma govori o jednoj neuzvraćenoj, nesretnoj ljubavi. Međutim, pandemija koronavirusa i novonastala situacija nas je omela pa nismo mogli naći ni statiste ni ostale stvari. Zato smo snimili jednostavniji spot koji je jako lijepo ispao. 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.