Ljubavno glazbeno pismo mlade pjevačice Nine Fakin

Kada ne osvaja medalje i nagrade na natjecanjima zahtjevne discipline daljinskog jahanja sa svojim voljenim konjem Sauronom, Nina Fakin studira i, dakako, pjeva. Jer note su nezaobilazan dio njezina života, one male, a ipak velike stvari koje svakome od nas mogu uljepšati i najtmurniji dan. Već je godinama dio glazbene scene, a u svima nam turbulentnoj 2020. objavila je dvije pjesme, "Ljetni snovi" i "Sreća do neba". 

Za novu pjesmu "Valentinovo" zaslužni su Bruno Krajcar (tekst i glazba) te Goran Kovačić (aranžman). Balada je ujedno "pismo za Valentinovo svim onim ljubavima koje taj dan nisu zajedno te proživljavaju trenutke bez voljene osobe", govori Nina i otkriva zašto je baš za ovogodišnje Valentinovo želi pokloniti publici:

Zašto baš ova pjesma ujedno je i anegdota o ovoj pjesmi. Naime, stajala je u ladici više od godine dana prije nego što smo je ponovno uzeli u ruke, malo doradili i u par dana snimili vokal i spot. A kad smo prije godinu dana razmišljali o njoj, nismo ni slutili da će za nekoliko tjedana krenuti tortura zvana COVID-19. Godinu dana kasnije, pandemija još uvijek traje, a brojne ljubavi koje su bačene u vatru u nemogućnosti viđanja, veza na daljinu i slično, stavljene su na krajnji test. Zbog toga sam upravo sad osjetila potrebu dati je publici jer baš o tim trenucima priča ova pjesma - voljeti se i imati nade kada nije sve ružičasto.

Slušanje pjesme i gledanje spota stvara onu čar koju je Nina odmah osjetila:

Mislim da se pri slušanju pjesme moraju vidjeti slike koje priča pjesma pa je baš pri slušanju sinula ideja za spot. Redateljstvo spota potpisuje MedVid produkcija, a cilj nam je bio prenijeti čaroliju osjećaja za Valentinovo. Bijeli klavir, crvena haljina i ruže samo su neke od motiva koji se pojavljuju u spotu na predivan način zahvaljujući scenografiji Velke Šuran iz Weddings in Istria by LF. Atmosfera na snimanju je bila izuzetno dobra, sve je toliko dobro išlo da sam zaista oduševljena što je spot snimljen u samo tri sata s pauzama!

Uz redateljsku ekipu, Nina je zahvalna što je okružena ljudima koji je u potpunosti razumiju:

Vrlo je važno imati dobru i uigranu ekipu pa su uz MedVid i Weddings in Istria by LF, tu još bile vizažistica Tea Flego, za frizuru se pobrinuo Frizerski salon Pixie, a za styling Angels wedding Pula.

Novom pjesmom Nina želi svima uljepšati i utopliti ovu veljaču, ali i sve ostale dane u godini jer, kako kaže, najvažnije je uvijek se voljeti i ne gubiti nadu kada je teško.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.