Zaprešić Boysi i Opća Opasnost dolaze na CMC festival u navijačkoj atmosferi

Mjesec dana uoči predstojećeg Europskog prvenstva u nogometu grupa Zaprešić Boys udružila je snage s rokerima iz Županje, poznatim hrvatskim bendom Opća Opasnost, u pjesmi zvučnog imena "8 slova". Uostalom, kakvo bi to veliko natjecanje bilo bez novog singla grupe koja već 15 godina obilježava nastupe hrvatske reprezentacije svojim željno iščekivanim pjesmama.
"Za ovaj pandemijski Euro htjeli smo napraviti nešto posebno pa je naš autorski tim prionuo poslu i nastala je '8 slova'. Pjesma je poslana ekipi iz Županje s idejom da upravo ona bude naša prva zajednička suradnja. Njima se na prvu svidjela i svi smo krenuli u realizaciju ovog velikog projekta", poručili su Zaprešić Boysi. Priča o poznanstvu s grupom Opća Opasnost seže još u 2018. godinu kada su se dva benda, sasvim slučajno, srela na turneji u dalekoj Australiji. Dečki su odmah 'kliknuli' te je rođeno novo prijateljstvo, pozitivna i lijepa priča koja traje i danas, okrunjena ovim, za njih posebnim projektom.

Da su se dečki iz Opće Opasnosti odlično uklopili odmah je bilo jasno - "8 slova" s potpisom dva benda izazvat će ekspanziju čiji će se raspon publike širiti na sve dobne skupine, a posebno im je drago što ćemo svi, na neko vrijeme, opet biti jedno veliko srce vatreno. 
Rokeri kažu da u životu ništa nije slučajnost: "Ako krenemo brojiti osam slova imamo ih i u Opća Boys, Zaprešić i Opasnost, ali kako god nas zvali, predstavljamo publici svoju novu zajedničku pjesmu, a nadamo se da ćemo od ljeta to i koncertno obilježiti turnejom po gradovima ukoliko mjere budu dozvolile veća okupljanja."
 

Sama pjesma aludira na ljepotu Hrvatske koja je "sva obasjana i u mraku". Priča je to o trajno urezanoj ljubavi koju dečki iz oba benda gaje prema svojoj zemlji od samih početaka svog života. Singl u izdanju Rubikon Sound Factoryja i Croatia Recordsa autorski potpisuju Ante Pecotić (glazba), Marko Novosel (tekst) te Bojan Šalamon Shalla i Branimir Jovanovac Bani (aranžman i produkcija). Dečki iz Opće Opasnosti savršeno su se nadovezali i odsvirali pjesmu, a Pero Galić dodao je svoj jedinstveni, prepoznatljivi i vrhunski vokal.
 
Spot pod redateljskom palicom Nevija Smajića i Marija Borščaka posebna je priča jer je u njemu sudjelovalo čak tristotinjak ljudi što je dalo posebnu težinu njegovom vizualnom identitetu. Ideja spota je bila prikazati urbanu arenu s dečkima iz oba benda i odati priznanje djelatnostima i ljudima koji su podnijeli najveći teret u zadnjih godinu dana. Upravo zato, riječ Hrvatska svojim tijelima tvore zdravstveni djelatnici, HGSS, vatrogasci, vojska i Civilna zaštita.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.