Tony Lee King predstavlja novi videospot "Can't Go On"

Diskografska kuća Bluesman Music s ponosom predstavlja novi videospot singla Tony Lee Kinga "Can't Go On". Emotivan spot prikazuje cjeloživotno odrastanje i zajedničko starenje ljubavnog para, a snimljen je pod redateljskom palicom Doringa. Prekrasna pop-blues balada je snimljena u londonskom studiju Leif Storm Studio, u produkciji Michaela Messera i Richarda Causona, vrhunskog studijskog glazbenika, koji je surađivao s Ethanom Johnsom, Tomom Jonesom, Kings Of Lion i mnogim drugim poznatim glazbenicima. Autor glazbe i teksta je Tony Lee King, a aranžman su napravili Richard Simon Causon i Michael Messer. 

Zanimljivo, "Can't Go On" je prva balada koju je Tony Lee King ikad napisao. Nastala je prije dvadesetak godina na Victoria Stationu u Londonu, gdje je Tony redovito nastupao, a u međuvremenu je nastalo više verzija pjesme. Finalna verzija je završila na albumu "Redemption", dobila iznimno pozitivne reakcije publike i kritike, a od danas ima i svoj videospot! "Can't Go On" emocijama uspoređuju s velikanima svjetske glazbe Joe Cockerom i Bon Joviem. 

Tony Lee King je u bogatoj dugogodišnjoj karijeri objavio pet albuma te svirao brojne koncerte i festivale u mnogim europskim zemljama - Francuskoj, Engleskoj, Italiji, Njemačkoj, Švicarskoj, Austriji...  Kao predstavnik hrvatske, nastupio je i na najvećem svjetskom blues natjecanju, "International Blues Challenge-u", u kolijevci bluesa, Memphisu. Legendarni Boško Petrović bio je prvi koji je prepoznao Tonyjev talent, objavio mu debitantski album te mu pružio priliku da se predstavi široj javnosti u Zagrebu i cijeloj Hrvatskoj. Tony je snimio i duet s Neletom Karajlićem na pjesmi „Stanje šoka“, koja je objavljena na albumu „Dok čekaš sabah sa šejtanom“ grupe Zabranjeno pušenje. Dražen Vrdoljak, jedan od najznačajnijih glazbenih kritičara, još je 2000. godine Tony Lee Kinga nazvao "hrvatskim glasnogovornikom bluesa". Uz mnogobrojne ljubitelje bluesa, glazbene kritičare te radijske urednike diljem svijeta, njegovu virtuoznost prepoznala je i struka - Tony Lee King je početkom 2021. godine primio veliko priznanje od Hrvatskih blues snaga - dobitnik je godišnje nagrade za povijesni doprinos hrvatskoj blues sceni. Naravno, Tony na tome ne misli "stati" - priprema nova izdanja i uvelike doprinosi činjenici da hrvatski blues ima svoje zapaženo mjesto na europskoj i svjetskoj blues sceni.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.