Na 20-godišnjicu osvajanja Wimbledona, splitski sastav opjevao veliki trijumf Gorana Ivaniševića

Splitski sastav Dreamers, kojeg ste vjerojatno upamtili da su vam svirali na svadbi, rastavi, pool partiju ili razularili vam prijateljice na djevojačkoj zabavi, ima novu autorsku pjesmu. Ovaj put ta skupina iskusnih glazbenika od kojih su najzreliji svirali u Kineskom zidu s Dinom Dvornikom, Tutti Fruttiju, Marjanom Banom, kao i drugim renomiranim estradnim imenima, napravili su pjesmu povodom 20 godišnjice osvajanja Wimbledona Gorana Ivaniševića. Pjesmom " Goranov Wimbledon" žele ostaviti glazbenu posvetu velikom splitskom tenisaču i njegovom svevremenskom uspjehu, a i podsjetiti najbliže i ukućane da su Dreamersi postali glazbenici budući da im nije išlo u sportu.

"Većina nas je lijepo pjevala i svirala u tinejdžerskoj dobi, no više smo željeli biti nogometaši Hajduka, košarkaši Dalvina i, dakako, tenisači poput Gorana. On je iz našeg grada reketom pokorio svijet 2001. godine, a njegova pobjeda bila je i sviju nas, pogotovo nas koji smo živjeli sport od prvih patika koje smo dobili ili naslijedili od starijih članova obitelji u nježnoj dobi" – istaknuo je autor Edin Đelilović Đele, pjevač i gitarist Dreamersa.

Đele je i sam bio izniman košarkaš u splitskom Dalvinu, zvan El trica jer je bez muke ubacivao serijeva koševa, što se vremenom očekivalo da će i raditi u postelji. Kasnije se, pak, školovao za kuhara te postao pobjednik emisija Večera za 5 i Punom parom, a posebno se pamti njegov recept za "škampe a la bosanski lonac".

Gitarist Luka Tomić i danas nosi nadimak Orange po pojasu kojeg je umalo dobio u judu. Gitaristički je potpomagao zvijezde dječje Eurovizije i natjecatelje emisije popularnih TV kanala Dina Jelusića i Zorana Mišića, a okušao se i u vaterpolu, veslanju, nogometu te košarci. Njegovi sportski neuspjesi posebno su žalostili ukućane koje su se nadali kako će se ostaviti glazbe i raditi nešto smisleno.

Bubnjar Toni Silobrčić sin je najstarijeg splitskog ragbijaša Marina Silobrčića, a ujedno i list koji je prvi i najbrže otpao sa sportskog stabla svoje obitelji. Propao je isprva u rugbyiju, pa se gušio na vaterpolskim treninzima i utakmicama, a tek je potpuno omanuo kao "boksački konsijerž" nakon što je i sam izašao iz boksačkih rukavica.

Basist Tonči Ivas je jedini ostao neokrznut sportom u Dreamersima, tek je nabijao krpenjaču o zid na OŠ Pujanke koja je kasnije imala statičkih problema. No, kao marljivi posjetitelj sportski kladionica sportski se raduje svakom svom dobitku.

Maestro Darko Aljinović File ostat će upamćen kao klavijaturist zlatne postave Tutti Fruttija i to iz vremena su bili predgrupa Samanthi Fox na davnom koncertu. No, njegova sportska povijest vrlo je komplicirana i potpuno nepoznata javnosti, pa kolege iz benda najavljuju kako će biti opjevana u opereti koja spaja sportsku tradiciju Splita i motivacijske poruke Ane Bučević.

 

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.