Prvom festivalskom press konferencijom otvoren je 5. CMC 200 Slavonija fest

Poznati festivalski šušur ponovno se vratio u Slavonski Brod. Početak petog CMC 200 Slavonija Festa i službeno je najavljen na press konferenciji održanoj  u Kapelanovu stanu kraj Tvrđave Brod, na kojoj su govorili gradonačelnik Slavonskog Broda Miro Duspara, predsjednik lige protiv raka Brodsko-posavske županije Darko Katić, izvršni direktor CMC televizije Mario Kovač i Pero Galić, frontmen Opće Opasnosti, jednog od headlinera druge festivalske večeri. Za moderiranje konferencije i dobru atmosferu bio je zadužen poznati voditelj CMC televizije, Dalibor Petko.
Na konferenciji je prestavljen kompletan program ovogodišnjeg izdanja Slavonija festa, a Mario Kovač istaknuo je kako je izuzetno sretan što je otvoren peti CMC 200 i što će se, nakon godine pauze zbog pandemije, ovog puta ipak održati i to u punom sjaju, dok je gradonačelnik naglasio kako je održavanje ove manifestacije od posebnog značaja za cijeli Slavonski Brod, a posebno za ugostitelje i publiku žednu dobre glazbe uživo.

Večeras su na repertoaru koncerti zabavne glazbe pa vas na Poloju čekaju Džentlmeni, Učiteljice, Tarapana band, Magazin i Lidija Bačić Lille, a sutra slijedi rock spektakl. Zebas, Komuna, One Possible Option, Fluentes, BluVinil, Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli te Lili Gee dat će najbolje od sebe, a već sjajnu glazbenu večer dodatno će začiniti headlineri: Urban&4, Atomsko sklonište i Opća Opasnost.

Dvijema festivalskim glazbenim večerima i ove se godine pridružuju popratna sportska, gastronomska, enološka i druga događanja, pa će se tako danas u 18 sati u Kući piva odviti prezentacija suhomesnatih proizvoda Panonis d.o.o., zatim vina vinarije Kraljić te kozmetičke linije na bazi hmelja brenda Hope. Osim toga, u subotu u 10 sati starta donacijska utrka "Znanjem i prevencijom do zdravlja" Lige protiv raka Brodsko-posavske županije, na platou ispred zapadne strane Sportske dvorane Vijuš.

Predstavljanje festivalskog programa glazbeno su obogatili Gavrani, sjajan bend koji će glazbom pratiti sva događanja festivala. 
Gavrani su obiteljski bend koji je prvotno okupljen kako bi u Australiji promovirao zajedničku ljubav prema hrvatskoj glazbi. Nakon što su u Melbourneu 2017. godine osnovali bend, tata Mijat s kćerkama Jasminom i Tamarom održao je brojne nastupe po klubovima australske hrvatske zajednice. Sastav je u kratkom vremenu pridobio naklonost tamošnje publike te prilike da nastupe kao predgrupa zvijezdama iz domovine – Općoj Opasnosti, Lani Jurčević, Jeleni Rozgi i Zaprešić Boysima.

Brodska festivalska atmosfera bila je i prilika za dodjelu nagrada Turističke zajednice Slavonski Brod, laureatima u proljetnoj akciji izbora najboljih gradskih restorana i najljepše gradske pretkućnice, balkona, prozora i terase ugostiteljskog objekta. Ujedno i najbolji poziv svima da provjere poznatu slavonsku gostoljubivost tijekom ovog vikenda.
Foto: Samir Cerić Kovačević

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.