Billie Joan na novom singlu progovara o kontroverznoj temi

Novi singl splitske unplugged-punk kantautorice Billie Joan s drugog solo albuma „Selfless“ (DOP Records/Aquarius) pjesma je „The Preacher“ koja se bavi iznimno kontroverznom tematikom jer dotiče pedofiliju unutar svećenstva katoličke crkve.
O singlu kantautorica kaže: „Koncept spota osmslila sam prije godinu dana, te ga napokon snimila s Dominikom Belančićem na više lokacija, uključujući Split i Klis. Škola Inicijativa velikodušno je ustupila svoje učionice u Splitu a Padre Pakessa  iz Sinja, posudio je reflektor, na čemu svima najljepša hvala.

U spotu su prikazani svjetski novinarski portali koji su izvještavali o previranjima unutar crkvenjaka, redom optuženih za neku vrstu zlostavljanja nad maloljetnim dječacima. Sama pjesma je nastala prije 3 godine nakon gledanja dokumentarca Deliver us from evil iz 2006 godine koji se bavio tom tematikom (nije za svačiji želudac), a ideja za spot došla je nakon gledanja dugometražnog filma Spotlight iz 2015 koji je problem u toj instituciji iznio na vidjelo. U dnu kadra redaju se sve zemlje u kojem je potvrđeno zlostavljanje (popis preuzet iz istoimenog filma), nema ih malo i naš dobri stari Balkan, nije iznimka. Snimka na samom početku prikazuje australskog kardinala Georgea Pella, najvišeg vrha katoličke crkve, koji je 2019 osuđen na 6 godina zatvora zbog počinjenih zlodjela. I, gle čuda, nakon samo godinu dana u zatvoru, 2020 godine ponovno biva oslobođen. “

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.