Singlom „Last july“ SOAK su najavili svoj novi album „If I Never Know You Like This Again“

Bridie Monds-Watson aka SOAK (kombinacija riječi "soul" i "folk") najavljuje svoj treći album "If I Never Know You Like This Again". U izdanju Rough Trade Records, na tržište dolazi 20.5.2022. Novi singl je pjesma 'last july', čiji je prateći video snimio Ellius Grace, i u kojem Bridie glumi sa svojom partnericom. Novi album nastavak je "Grim Towna" iz 2019. (Rough Trade) i debitantskog albuma "Before We Forgot How To Dream" (Rough Trade, 2015.) nominoranog i za prestižnu nagradu Mercury koja se svake godine dodjeljuje najboljim glazbenicima Britanskog otočja.  

Bridie Monds-Watson ima 25. godina i živi u Sjevernoj Irskoj, a od malih nogu svoj život neprestano dokumentira video zapisima. "Mrzim ideju da starim i zaboravljam, ili da imam obitelj i da ne mogu savršeno objasniti sjećanje ili osjećaj. Uvijek se želim točno sjetiti svojih osjećaja u određenom trenutku". Savršeno je logično da se "If I Never Know You Like This Again" sastoji od onoga što Bridie naziva "uspomenama na pjesmu". Nakon što je veći dio albuma bio napisan tijekom pandemije, kad je vrijeme bilo najsporije, Bridieina opsesivna potreba za dokumentiranjem svakog poglavlja života učinila je čudo od svakodnevnog ovozemaljskog.

Dugogodišnji suradnici Tommy McLaughlin i Bridie Monds-Watson većinu albuma su napisali dok su skupa opsesivno slušali indie bendove poput Broken Social Scene i Pavement te klasični album Radioheada "The Bends". Izbrusili su novi zvuk vođen riffom, baziran na zvuku polovice 1990-ih, "štreberski eksperimentirajući na gitarama i pedalama poput moronske braće" prije nego što su ga snimili s ostatkom benda u studiju Attica u Donegalu. Prethodni albumi SOAK-a snimani su ili na daljinu ili su cijeli posao odradile samo dvije osobe, ali ovaj album ih je konačno okupio sve istovremeno, u studiju. Nakon što su veći dio pandemije bili udaljeni jedni od drugih, bilo im je važno stvoriti ovaj album bendovski, a pozitivna energija zbog ponovnog okupljanja je golema, gotovo opipljiva.

Na ovom albumu sve briljantne melodije iza kojih stoje SOAK u potpunosti su prikazane. Glavni singl 'last july' ima maestralno neobičan vokalni set uz gitare koje su se onesvijestile, stvarajući tako bujnu pop pjesmu koja ne bi bila naodmet u završnim naslovima filma o zrelosti iz 1990-ih. Lirski gledano, Bridie izvrsno balansira razigranost i samosvijest. Ideja identiteta središnja je na albumu, a Bridieni tekstovi su duboko osobni koliko i univerzalni. "Ova ploča je najtočnija slika o meni. Nije bilo nikakvog pritiska, a u procesu pisanja riječi su izlazile iz mene kao u pozitivnom bunilu." - objašnjava Bridie. "Kad gledam u prošlost, kao da je postojala jedna velika lutrija mojih nedavnih sjećanja i samo je trebalo odabrati koju želim raspakirati.  To mi je jako pomoglo procesuirati vlastitu prošlost."

Prevrtanje vrlo specifičnih iskustava rezultiralo je albumom izuzetno vjerodostojnim i blistavim, dok prolazi kroz uspone i padove osobnog putovanja do potpunog ostvarenja.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.