„Slušaj ovdje“ novi spot Like Kolorado koji je snimila publika

Jedan od najperspektivnijih regionalnih benova, zagrebački bend Lika Kolorado, čiji je frontmen glumac i radijski voditelj Filip Riđički, objavljuje videospot za pjesmu „Slušaj ovdje“, s njihova hvaljenog drugog albuma „Kontura“ koji je izašao u izdanju Classic Recordsa. Spot je vrlo specifičan jer ga je u potpunosti snimila njihova vjerna publika tijekom koncerta u zagrebačkom KSET-u.
Album „Kontura“, na kojem se nalazi i ova pjesma, objavljen je dvije godine nakon prvijenca “Smiješ zaurlat” (2018.) koji je Liku Kolorado pozicionirao među  najperspektivnije bendove u regiji. Na albumu su se istaknule i druge uspješnice kao što su, primjerice, pjesme „Gospođa“, „Spasoje“, „Kuća“, a Filip objašnjava kako je došlo do pjesme „Slušaj ovo“, čiji tekst autorski potpisuje, dok je za glazbu i ovaj put bio odgovoran Vanja Senčar:
 
„Kad sam bio mali bio je jedan barba u mjestu gdje smo ljetovali. Velik tip, ogromna trbušina, rijetko ga u majici vidjet', jedan od onih koji u životu nije pocrvenio. Uvijek spreman na životne mudrosti kroz edukativni prc, znao je rečenicu započeti sa 'Slušaj me ovdje…' prije nego li je krenuo sa nekom poukom za dan, ili mjesec, ili godinu. Kada sam odrastao, mislio sam da je pokupio to od Amera, onaj njihov 'listen here', ali ne, ovaj tip je baš imao nešto svoje 'Slušaj me ovdje'. Nije stalo u stih, pa je ostalo samo 'Slušaj ovdje'. Namjena je ista - nisam neki od životnih mudrosti, jedinu koju imam je “Nećeš nikad u visine, nek' se veru, neka sjaje' ali podalje od tebe. Ako se žele penjat na tu društvenu piramidu gramzljivo i oholo, neka im, kada se gore popnu, barem ih vidiš iz daljine te ih je lakše izbjegavati. To je ideja iza pjesme - furaj svoj put, i ne uzdaj se u grijehe onih što su te iz njih učili.“

U međuvremenu bend Lika Kolorado odrađuje koncerte, naravno u uvjetima koliko im ova situacija s pandemijom korona virusa i mjerama koje je uveo Krizni stožer dopušta. Osim toga, već tjednima marljivo u garaži slažu materijal za treću album.
 „Nove su pjesme drugačijeg zvuka i kompleksnijih aranžmana. Malo si dopuštamo biti nježniji i otvoreniji novim iskustvima i zvukovima. Nemamo konkretan plan u glavi kada bi nove pjesme mogle izlaziti, ali smo sigurni da će koja biti svirana na koncertima ovog proljeća/ljeta, koje već dogovaramo, te ćemo datume staviti na društvene mreže čim ih sredimo. Hvala što ste uz nas :-)“, ističe Filip, zahvaljujući se svojoj vjernoj publici koja ih, gdje god svirali, prati u stopu.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.