Neven Dužević je navek tu

Spona vam s ponosom predstavlja EP "Ja sam navek tu 340" pjesnika i glazbenika sa zagrebačke Trešnjevke, Nevena Duževića. Bluesom i rockom zaraženi kantautor i multiinstrumentalist, koji izlazi van "kad kmica pada iznad grada", piše tekstove kojima ljudi vjeruju jer su životni, pravi, osobni, iskreni i proživljeni. "Htjeli smo mijenjati vrijeme, a vrijeme je mijenjalo nas" je stih koji vjerojatno najbolje opisuje svestranog trešnjevačkog umjetnika, koji bi po mnogo čemu mogao "hodati 2 metra iznad zemlje", ali je "navek" ostao vjeran undergroundu.

Na EP-u se nalazi pet autorskih pjesama na hrvatskom jeziku, snimljen je u periodu od ožujka 2021. do siječnja 2022. u studiju na Jarunu, dok glazbenu produkciju potpisuju Neven Dužević i Pavuša Ivan Radenko, koji je bio i tonski snimatelj. Zanimljivo - sve instrumente (akustična gitara, klavijature, električna gitara, bas, usna harmonika) je odsvirao Neven Dužević, a Neven je i autor glazbe, teksta i aranžmana svih pjesama (osim teksta "Bili smo klinci", kojeg potpisuje Zvonimir Friganović). 
      Promocija EP-a će se održati u zagrebačkom klubu Hard Place, u utorak, 29. ožujka. Koncert počinje u 21 sat, a ulaz je besplatan.
 

Neven Dužević je "navek tu" - na trešnjevačkoj, zagrebačkoj i hrvatskoj glazbenoj sceni. Objavio je nekoliko albuma za kultnu underground etiketu Slušaj najglasnije, dva singla i dva albuma za Suzy na kojima je uglazbio klasike hrvatskog pjesništva (T. Ujević, D. Cesarić, J. Pupačić, F. K. Frankopan) te nešto vlastitih stihova. Pojedinačne snimke nalaze se na brojnim kompilacijama. Nastupio je na Chanson festu u Zagrebu, Festivalu smišne šansone (Blato na Korčuli), Festivalu domoljubne pjesme u Karlovcu, brojnim malim pozornicama zadimljenih klubova, ali i na velikoj pozornici sa simfonijskim orkestrom. Piše glazbu, tekstove i aranžmane, a uz to je i istinski multiinstrumentalist koji svira akustičnu gitaru, klavijature, električnu gitaru, bas i usnu harmoniku.
      Uz aktivno bavljenje glazbom, Neven je i pjesnik s tri objavljene samostalne zbirke (Mali zmaj, Pjesma nad pjesmama, Pisme za ribe i jude) te brojnim pjesmama objavljenim na skupnim zbirkama poezije.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.