Grupa Emanuel objavila 8. studijski album simboličnog naziva „Het“

Grupa Emanuel dobro je poznato ime ljubiteljima kršćanske glazbe u Hrvatskoj. Kao najpopularniji bend ovog žanra prisutni su na brojnim festivalima, susretima mladih, duhovnim obnovama te u radijskom eteru. Godine 2021., povodom obilježavanje dvadeset godina od osnutka benda, održali su studijski live session u studiju Croatia Records. Session je, nažalost, zbog tadašnjih epidemioloških mjera snimljen bez publike koja je prijenos mogla pratiti u sklopu projekta "Progledaj srcem – Online". Nakon gotovo pola godine, maestralno izveden i produciran session zaživio je u obliku osmog po redu albuma grupe Emanuel simboličnog naziva "Het", prema osmom slovu hebrejskog alefbeta, čija je gematrijska vrijednost također "8". 

"Slovo HET označava vrata uspona, ulaz u višu realnost, ulaz u grad Boga živoga, nebeski Jeruzalem, prolaz kroz granicu nadnaravnog, iza zavjese, u Svetinju nad Svetinjama, ulaz u mjesto tajni skrivenog bogatstva: „koje se nalazi u Kristu Isusu, jer u njemu se nalazi svo bogatstvo mudrosti i znanja (Kol 2:3)”, ulaz u trajno stanje novog početka, vječno novog i novog i novog – ulaz u najvišu razinu, jer Isus je izvršio misiju u naše ime. Mi smo stigli u 'zemlju čudesa', mjesto beskrajnih mogućnosti korištenja Božjih potencijala, neiscrpne energije, opijajući se novim vinom ljubavi.", poručuje grupa Emanuel.

"Ne mogu šutjeti", "Došli smo te slaviti", "Spasenja moć", "Zauvijek" i "Moj Isus" samo su neke od pjesama koje se nalaze na albumu "Het", a čije će nas nadahnute melodije podsjetiti zašto Emanuel pripada samom vrhu kada govorimo o kršćanskoj glazbi. Kvalitetne vokalne i instrumentalne dionice te produkcija svjetske razine odlike su po kojima je bend poznat, a koje krase i ovo studijsko izdanje. Album "Het" sjajna je prilika da se pripremite za nastup grupe Emanuel na duhovno-glazbenom spektaklu "Progledaj srcem", koji će se održati subotu, 4. lipnja na stadionu Maksmir.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.