GIIPUJA: 50 šterni je iza nas, ćo

“100 šterni, ćo!” cjelogodišnja je turneja od sto koncerata kvarteta GIIPUJA po šternama Istre i Primorja, otoka i Gorskog kotara.
 
“A ne znam baš ča bin spomenul… Prošli smo ih 50 i svugdje su nas lijepo dočekali i ugostili. Ljudi su se okupljali oko šterni i družili ‘kao nekad’. Drago mi je da smo uspjeli u namjeri da šterne oživimo našom glazbom i istaknemo njihovu povijesnu važnost za naš kraj. Ne mogu ne spomenuti sjajne glazbenike sa kojima radim - Alda Foška, Tončija Grabušića i Marka Firsta, koji su prihvatili odgovornost da realiziramo ideju o 100 šterni, odnosno, 100 nastupa….. I sada idemo dalje… još je daleko do stote.” Damjan Grbac

Svakim novim koncertom i diskografskim izdanjem kvartet GIIPUJA nas vodi kroz jedinstveno glazbeno iskustvo, promovirajući hrvatsku autohtonu glazbu i aktualizirajući je u suvremenom kontekstu. Povezujući etno glazbu Istre i Kvarnera sa suvremenim jazzom, kontrabasista Damjan Grbac sa svojim se kvartetom otisnuo na intrigantno glazbeno putovanje, progovarajući jezikom tradicije kroz slobodu jazza. U prošlosti nisu postojale koncertne dvorane, festivali, velike produkcije, marketing, promocija, društvene mreže ili internet. Glazba se izvodila u raznim životnim prilikama i različitim ambijentima. Vjenčanja, sprovodi, rođenja, trgovi sela ili gradova, dolci, vrtovi, ulice, kuće, šterne, bili su pozornice na kojima se glazba izvodila iz gušta, zabave, tradicije i druženja. Bez pozornice, svjetlosnih efekata ili ozvučenja, GIIPUJA se izlaskom u javne prostore prepušta iskonskom poštovanju zvuka.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.