„Škanjet“ - Najluđa pjesma u povijesti Večeri dalmatinske šansone

"Pjesmu 'Škanjet' nitko ne bi očekivao na Šansoni, a u orkestraciji Mate Anića zaorila se još jače na šibenskoj pozornici. Škanjet (stolčić) glavni je krivac što sam se uopće prijavila na Doru ove godine, s pjesmom 'No War', koja je izazvala burne reakcije i kod publike i kod kritike. Zato sam ga donijela na scenu i držala pod nogom. Volim ispričati priču pa makar ju nitko ne razumio. To je moj život!" kaže Elis. 

Publika je i pjesmu i Elisin koncertni show program na Večeri dalmatinske šansone popratila uzvicima odobravanja i pljeskom. Na scenu je došla sama s gitarom u ruci, u ekstravagantnom outfitu, vezana u trake i šibenskim cvijetom nasred grudiju.

"Ovo što vidite sam prava ja, ona koja na svom škanjetiću stvara svoje pjesme". 

Branko Viljac, direktor festivala, izjavio je da je takvo što neviđeno na ovom festivalu i da je 'Škanjet' najluđa pjesma u povijesti Večeri dalmatinske šansone i to izvedena na svjetskom nivou. A maestro Marušić, parafrazirajući Arsena, kaže da se boji ostat sam doma s Elisinom pjesmom i da će Škanjet postati himna kardiologa zbog 'aritmije' u tempu. 

Iza Elis je radno ljeto i već drugu večer nakon Šansone održala je sjajan koncert u Trpnju za koji je vežu uspomene s njenom preminulom  kolegicom Enom Begović s kojom je u Agnezi Božjoj glumila svoju prvu glavnu ulogu još dok je bila studentica glume, odigravši preko 150 izvedbi.

Elis je ljetos zablistala i na dva nastupa u pulskoj Areni, u jednom kao kantautorica na zatvaranju Pula Film Festivala, a drugom kao voditeljica show programa 'Gladiator - Once in a lifetime' Dream Maker Productiona u kojem je dodijeljena nagrada za životna dostignuća četverostrukom oskarovcu Scottu Millanu i prikazan film Gladijator za koji je dobio Oskara. 

Održala je koncert u Poljskoj i kratku turneju predstavljanja svog novog albuma "Kanat od mora" u Splitu, Šibeniku i Novoj Gradiški u sklopu programa podrške Ministarstva kulture RH #JerSviratiSeMora2, te nastup s Tamburaškim orkestrom HRT-a u KD Vatroslava Lisinskog, koncerte u obnovljenom Teatrinu u Labinu, Šilu, Rabu, Ljubljani, a uza sve to inicijatorica je i organizatorica prvog iz serije solsticijskih koncerata na Monte Zaru podno pulske zvjezdarnice. "To je za mene bio dosad neiskorišteni "Central park" Pule" kaže Elis.

Autorica je glazbe i nositeljica predstave "Istra ti mila materina" redatelja Rok Olafa Pečečnika u produkciji INK Pula na što je posebno ponosna.

Kao glumica, rado je viđen gost na festivalima poezije, a ove ih je godine bio rekordan broj. Posebno su je dirnule Večeri posvećene Nedjeljku Fabriu gdje je u ulozi Fanice glumice i Fanice kantautorice nastupila u Novom Vinodolskom.
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.