Kultna teksaška grupa Spoon najavila album remixeva „Lucifer on the Moon“

„Lucifer on the Moon“ antigravitacijski je pratilac početkom godine objavljenog albuma „Lucifer on the Sofa“. U cijelosti prerađen i deseti deseti album teksaške grupe iz Austina, kreirao je osnivač On-U Sounda i britanska dub ikona, Adrian Sherwood.

Album će biti objavljen 4. studenog na LP-u i digitalno via Matador. Pogledajte video u režiji Britta Daniela za pjesmu 'On the Radio' (Adrian Sherwood Reconstruction).

Početni rezultati zadovoljili su obje strane i Sherwood je pozvan da radi na dodatnim pjesmama. I onda njih još nekoliko. “Ušao sam u melodiju i misli koje je u meni izazvala”, objašnjava producent. “Samo se razvilo i na kraju smo se našli s cijelim albumom.” - rekao je producent.  

„Moon“ okreće ritam originala iznutra prema van i često ih ponovo gradi kao cjelinu. „Dodao je toliko više instrumenata na pjesme da su postale potpuno različite verzije pjesama. Ne samo remiksevi, već prateći komadi. Part II.“ – o suradnji s priznatim producentom kaže frontman Spoona Britt Daniel. 

 Objavljen u veljači, „Lucifer on the Sofa“ najčišća je Spoonova rock'n'roll ploča dosad. Texas-made, to je prvi set pjesama koje je kvintet snimio u svom rodnom gradu Austinu nakon više od desetljeća. Napisane i snimljene tijekom posljednje dvije godine, pjesme označavaju pomak prema nečemu glasnijem, divljem i živopisnijem. "To je najbolja stvar koju su ikad napravili", napisao je Rolling Stone. "Više nego što premašuje njihov uobičajeni kvocijent vatrenih gitara, ubojitih refrena i lukavih ažuriranja povijesti rocka."

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.