Bojan Jambrošić predstavlja kajkavsku popevku „Srebreni trak“

Bojanov vokal i vrlo osjećajna i lijepa interpretacija, savršeno se uklapaju u ovakve kajkavske, nostalgične popevke u kojima se uvijek isprepliću „senje“ i stvarnost sa ljubavi prema rodnom kraju i kajkavskoj riječi.

U prekrasnom zagorskom, kajkavskom okruženju, pod redateljskom palicom Božidara Horvata, snimljen je i video spot koji možete pogledati na sljedećem linku:

„Na krapinskom festivalu sada već jubilarno pjevam desetu godinu i to upravo s pjesmom "Srebreni trak" koju je posebno za mene napisao Radovan Novina, a uglazbio Nenad Kukovačec dok aranžman potpisuje maestro Siniša Leopold.“ – kaže Bojan.

Veliko priznanje za njegovanje kajkavske tradicije i glazbene baštine Bojan je dobio 2020. kada je album „Kajkavski biseri“, realiziran u suradnji s Tamburaškim orkestrom HRT-a, maestrom Leopoldom i producentom Igorom Geržinom, osvojio nagradu Porin za Najbolji album tamburaške glazbe.

Dugogodišnjim nastupima na festivalima Bojan se promaknuo u istinskog i izuzetno uspješnog promotora kajkavske popevke koje je zavolio upravo u Krapini.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.