Neno Belan i Mia Dimšić snimili spot na bajkovitim Brijunima

‘Ajmo u đir’, duet s kojim su se Neno Belan i Mia Dimšić predstavili na ovogodišnjim Melodijama Jadrana dobio je i svoju video priču!

Ova šarmantna glazbena suradnja oživljava zvukove 1950-ih godina te zahvaljujući rekonstruiranom vizualnom identitetu toga vremena, na trenutak vraća u taj izgubljeni svijet. Zanimljiva je i cameo uloga Roberta Marekovića, također velikog zaljubljenika u zvukove pedesetih godina prošlog stoljeća koji kao radijski DJ iz toga vremena pušta, tada karakterističnu, vinil singlicu na kojoj se nalazi pjesma... i trominutna čarolija počinje!

Spot u režiji iskusne Sandre Mihaljević započinje flertanjem Nene i Mije u maniri mjuzikla toga doba, u čarobnom retro okruženju prekrasnog nacionalnog parka Brijuni, a onda se događa vremenska tranzicija i oni su nešto "stariji", već u vezi, te šetaju Brijunima ruku pod ruku, a priču završavaju romantičnim plesom.

Tu je i Damir Bačić koji se pojavljuje u "oba vremena" s tamburom u ruci i na simboličkoj razini predstavlja glazbu koja je bezvremenska i spaja njihovu prošlost i sadašnjost. Naravno, tambura kao instrument u pjesmi nije slučajno. I Mia i Damir su Slavonci pa se na taj način i glazbeno-simbolički povezuju zvukovi njihovog rodnog kraja i mediteranski uzorak Nene Belana.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.