Trostruko svjetsko ribolovno prvenstvo na najljepšim ribolovnim lagama u Europi

Četrdeset reprezentacija iz 20 zemalja svijeta sudjelovat će na:Trostrukom svjetskom ribolovnomo prvenstvu u Međimurju 16. i 17. lipnja, a prethodit će im treninzi i izvlačenja sektora za svaku od kategorija, sve pod pokroviteljstvom Međimurske županije.Bit će to: 20. Svjetsko ribolovno prvenstvo u lovu ribe udicom na plovak u kategoriji invalida, 11. Svjetsko ribolovno prvenstvo u kategoriji veterana te 1. Svjetsko prvenstvo u Masters kategoriji koje se održava od 12. do 17. lipnja .Organizatori natjecanja su Savez sportskih ribolovnih društava Međimurske županije i Hrvatski športsko ribolovni savez.Suorganizatori natjecanja su Međimurska županija, Grad Mursko Središće, Općina Podturen, Općina Selnica, Općina Sveti Martin na Muri.

Oko 400 sportskih ribolovaca iz cijelog svijeta rasporedit će se po natjecateljskim stazama na Staroj Muri u Žabniku kraj Svetog Martina na Muri, Staroj Muri kod Podturna i Ribnjaku Selnica. Višemjesečne pripreme staza već su dobile ocjenu stručnih krugova koji su ih proglasili najljepšim ribolovnim stazama u Europi.

 Zoran Pfeifer, prredsjednik Saveza sportskih ribolovnih društava Međimurske županijev vezano uz natjecanje kaže: -Ovo je prvi put u povijesti da svjetsko ribolovno prvenstvo ima tako veliki broj potvrđenih sudionika, na što smo iznimno ponosni. Naš Savez je zahvalan Međimurskoj županiji i općinama Podturen, Selnica i Sveti Martin na Muri na pomoći oko suorganizacije natjecanja, jednako kao i Gradu Mursko Središće koje će ugostiti otvaranje prvenstva.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.