Posveta kralju funka Jazz orkestra HRT-a — „Dino Dvornik Tribute“ od danas dostupan ekskluzivno na streaming platformama

Koncert Tribute to Dino Dvornik u izvedbi Jazz orkestra HRT-a i gostiju održao se u sklopu projekta Sunčana strana Prisavlja. Potaknuti uspješnim izvedbama i rekacijama publike, Jazz orkestar HRT-a u suradnji s vokalnim i instrumentalnim solistima koji su im se pridružili na koncertu, odlučio je snimiti isti repertoar te omogućiti široj publici da uživa u antologijskim hitovima legendarnog glazbenika u novim aranžmanima. Tako je od danas album dostupan ekskluzivno na svim streaming platformama, a uskoro će svjetlo dana ugledati i fizičko izdanje.

Album sadrži dvanaest pjesama, redom velikih hitova neponovljivog Dina Dvornika. Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije pod ravnanjem dirigenta i voditelja Mirona Hausera koncertom Tribute To Dino Dvornik odao je počast prerano preminulom hrvatskom kralju funka izvedbama njegovih svevremenskih hitova kao što su "Pelin i med", "Ti si mi u mislima", "Ja bih preživio", "Zašto praviš slona od mene", "Jače manijače" i mnogih drugih. Kao solisti nastupili su te snimili ove pjesme Helena Bastić, Nina Badrić, Ervin Baučić, Nikola Marjanović, Sabrina Hebiri, Mario Huljev, Igor Geržina, Valerija Nikolovska te Ivana Kindl.

etnaest godina prošlo je od preranog odlaska Dine Dvornika, hrvatskog kralja funka, čiji su stil, svestranost, energija, inovativnost, muzikalnost i individualnost unijeli dotad neslućene novosti u hrvatsku glazbu, pomaknuli granice i postavili nove produkcijske standarde. Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije, jedini profesionalni sastav te vrste u Hrvatskoj, svojim kontinuiranim djelovanjem tijekom više od sedam i pol desetljeća, svrstava se među najdugovječnije big bandove na svijetu. Utemeljen je u sezoni 1946./1947. kao Plesni orkestar Radio Zagreba za potrebe radijskih emisija i snimanja, da bi s vremenom počeo i javno nastupati. Osim sudjelovanja u nizu javnih emisija te samostalnih koncerata u zemlji i inozemstvu, održava i vlastiti koncertni ciklus, kao i razne kolaboracije s aktualnim glazbenicima te u posvetama najvećim legendama regionalne, ali i svjetske glazbene scene.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.