Zvonimir Varga na „Book & Urban Sound“

Nakon izuzetno uspješne prošlogodišnje Book & Urban Sound serije koncerata po gradskim knižnicama grada Zagreba – taj se projekt nastavlja i ove godine. Tako će zagrebački kantautor Zvonimir Varga u ponedjeljak, 17. lipnja s početkom u točno 19:00 sati nastupiti u knjižnici Prečko (Slavenskoga 12). Ulaz je besplatan, a Vargu ćete moći čuti u akustičnom izdanju, na mjestu koje iznimno voli.

Zvonimir Varga je po mnogočemu jedinstvena figura na hrvatskoj kantautorskoj sceni – glazbi se ozbiljnije posvetio tek nakon što je prešao tridesetu, a zatim je u idućih 15-ak godina objavio 10 albuma, gotovo 40 singlova, dvije kompilacije, EP, napisao je zbirku poezije i slikovnicu te sklada glazbu za dječje kazališne predstave. U posljednje vrijeme najviše nastupa u kaznionicama, domovima za starije, te knjižnicama. Do sada je održao više od 300 koncerata, a idući je na rasporedu u zagrebačkoj Knjižnici Prečko u ponedjeljak, 17. lipnja u 19 sati.

Njegove pjesme odišu iskrenošću i romantičnim senzibilitetom unutarnjeg, duhovnog svijeta bez ikakvih pretencioznosti, a po tome nadebelo odskače od mnogih domaćih kantautora. A upravo je tako i na njegovim koncertima – svaka izvedba, svaka pjesma vrelo je emocija obojeno izrazitom iskrenošću interpretacije. A to publiku ne ostavlja ravnodušnom. 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.