Klapa Sebenico objavila dugoočekivani album „Dalmacijo, ti si zadnja luka“

Dugočekivani album sadrži deset singlova uključujući hitove "Tila bi vratiti" i "Šibenski kamen". Sebenico je šibenska klapa koja je nastala u svibnju 2011. godine. koja je već nakon nekoliko mjeseci djelovanja snimila svoj prvi album "Dobra večer uzorita" koji izdaje "Scardona Discography".

Klapa je sačinjena od iskusnih i još mladih klapaša koji su kroz godine u raznim sastavima osvajala razne nagrade na festivalima diljem lijepe naše i sire. Ovi iznimno kvalitetni glasovi svojim "muškim" zvukom osvajaju publiku koja vjerno prati njihov rad.

Već četvrtu godinu zaredom ova klapa je izašla pred kaštelansku publiku i nakon uspješnica "Tila bi vratiti", "Kada dođe vrime grubo" i "Cìli svit se vrti tamo", ove godine predstavila se s pjesmom "Šibenski kamen" autora Davora Jurage. Ako tome pridodamo brojne samostalne koncerte i izlazak drugog studijskog albuma, možemo zaključiti da je ovo definitivno njihova godina.

“Presretni smo izlaskom našeg drugog studijskog albuma i nadamo se da će pjesme s albuma uci u sve domove ljubitelja dalmatinske pisme.”- rekao je producent albuma i član klape, Branimir Bubica. Ove godine imali su velike nastupe poput onog na Splitskom festivalu, gdje su uz samostalnu "Šibensku baladu" izveli "Prodji me se" zajedno sa Ivom Pattierom, "Dobra ti večer mati moja" sa Đanijem Stipaničevom i "Niko neće u mornare" s Martinom Majerle.

Uspjeh su pokazali na brojnim Festivalima, pa su tako nakon Splitskog festivala nastavili na Festivalu klapa u Pakoštanima gdje su osvojili zlatnu plaketu, na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu gdje su ušli u finale, dok su na Večeri dalmatinskih klapa u Vodicama osvojili nagradu za najbolju izvedbu skladbe.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.