„Najljepši dan“ Nine Kraljić

Nakon posljednje autorske pjesme 'Lay you down', Nina Kraljić krenula je u neke nove suradnje, a najnoviji je singl 'Najljepši dan' nastao u suradnji s frontmenom grupe Pavel, Aljošom Šerićem i producentom Srđanom Sekulovićem Skansijem. 

„Kad mi je Aljoša poslao tekst, bila sam šokirana koliko je 'slučajno', ako čovjek vjeruje u slučajnosti, pogodio moje trenutno stanje. Tada sam bila u Osijeku, osjećala ogromnu želju za ostavljanjem prošlosti iza sebe i za daljnjim životnim rastom. Nisam više željela osjećati tugu ili bilo što negativno već naučiti, prihvatiti i krenuti dalje. Pjevajući pjesmu s tekstom 'Nema što ne mogu sama' i 'čeka me još najljepši dan', stvarala sam sama sebi terapijski učinak. Što sam si više ponavljala te riječi, to su one više ulazile i na kraju postale moja stvarnost. Zato ovu pjesmu smatram svojom osobnom pozitivnom mantrom i želja mi je da u ljudima potakne osjećaj slobode, prihvaćanja samog sebe kao zasebnog univerzuma s bezgraničnim mogućnostima i da vam takozvana loša iskustva budu samo još jedna stepenica prema boljem i jačem sebi.“ – Nina Kraljić

Animirani spot kratka je priča osobnog razvoja pojedinca, priča o stvaranju nečije osobne slobode, o zaboravljanju prošlosti i oslobađanju od nje, jer kako kaže redateljica Mare Milin, ona nam podmeće velike i male zapreke u hodu prema naprijed, a kao simbol svega što predstavlja tu slobodu, odabrali smo stablo koje izrasta iz malog sjemena, širi se u visinu i 360 stupnjeva oko debla, nije ga briga za prošlost, ono raste bez obzira. Nina simbolično na leđima ima veliku personaliziranu tetovažu stabla koje se savršeno uklopilo u ovu priču ispričanu, između ostalog, i bojama koje imaju svoje dublje značenje.

Crna boja samo je početak, a dolazi do promjene u druge boje kada kreće rast i razvoj osobe.  Sa stihom'obrisala sam nanovo ploču' dolazi do nagle promjene - od svjetlozelene, pa dramatičnije šumske zelene popraćene s puno više pokreta i dinamike, zatim preko plave do ljubičaste kao krajnjeg cilja. Kako kaže Nina, spiritualnost za nju ima posebnu važnost, a povezuje je s umjetnošću.

„Opis čakri kroz boje kaže da je zelena boja srca, plava se odnosi na boju grla u pjevanju i izražavanju, a ljubičasta je boja spiritualnog izdizanja, takozvano treće oko. Glazba, boje i priroda moj su najbolji mehanizam za iscjeljenje, a te sam tri ljubavi spojila u ovoj motivacijskoj priči. Želim se zahvaliti svima koji su bili dio ovog predivnog projekta i nadam se da ćete slušajući ovo imati 'Najljepši dan'!“

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.