Blueserska bomba Edija Maružina

Blueserska bomba Edija Maružina

Edi Maružin jedan je od najprepoznatljivijih glasova na hrvatskoj rock sceni, a Edi East Trance Blues njegov je novi projekt - bastard istarskog tarankanja i bluesa. Prvijenac "Sumpor" u izdanju Croatia Recordsa Edijev je "istrijanski bili blues", a "Puž blues" prvi singl za koji su video spot režirali Ira Tomić i John Kardum. Spot je snimljen u radionici basista benda Danijela Paulovićau Cerovlju. 

Zašto blues? "Nisam crnac, ni Merikan, ali blues nije pitanje boje ni kontinenta. Blues je stanje uma, odraz duše", napisao je Edi u predgovoru albumu. Osim Edija, East Trance Blues su i Čedomir Mošnja, Predrag Ljuna, Danijel Paulović, Davor Milovan Bili, Edi Cukerić, Ang Maružin, Bernarda Ravnić, kao i svi oni koji će u datom trenutku biti na pozornici. 

Siniša Miklaužić za glazbeni portal Muzika.hr o albumu piše: "Nakon toliko godina vožnje po utabanim tračnicama, lijepo je vidjeti da se Edi odlučio iskočiti iz njih i krenuti sve ispočetka. Neki bi mogli reći da je prestar za takve stvari, ali kad toliko dobro zvuči, najbolje je da nastavi u onom što ga čini najviše sretnim. Na 'Sumporu' se ta neka nova mladost i sreća svakako osjeća."
Nikola Knežević, urednik Music Boxa, zaključuje: "Nije samo glazbeno 'Sumpor' briljantan nego i tekstualno, ne previše kompleksan, već izravan, ljubavni s malo drskosti, šaljiv i nadasve zabavan."

Edi nam je servirao blueserske rifove pjevajući o ljubavi i gorko-slatkom životu – živi se rubno, ali sa smiješkom na licu. Piti i živjeti uz Edijev blues. 

Foto: Ang Maružin

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.